Judit
3 °C
7 °C

Az LMP december 8-án dönt Puzsér támogatásáról

2018.11.26. 15:06

Az LMP budapesti kongresszusa december 8-án dönt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt támogatásáról - a párt budapesti elnökségének döntését az országos elnökség titkára ismertette az MTI-vel hétfőn.

Kanász-Nagy Máté elmondta, az eddig beérkezett javaslatok értelmében két alternatíváról dönthet a 40 delegáltból álló kongresszus a főpolgármester-jelölttel kapcsolatban:

  • az egyik szerint az LMP elvi támogatásáról biztosítaná Puzsér Róbertet és felhatalmazná a budapesti elnökséget arra, kezdjen tárgyalást az együttműködésről. Végleges döntést azonban csak az európai parlamenti választás után, várhatóan jövő júniusban hoznának
  • a másik előterjesztés értelmében más most döntést hoznának arról, hogy az LMP nem állít saját főpolgármester-jelöltet, hanem a független Puzsér Róbertet és programját, a Sétáló Budapest koncepciót támogatja.

Az már kiderült, hogy a Momentum nem támogatja Puzsért, mert úgy vélik, hogy csak még több szavazatot hozna Tarlósnak. Saját jelöltet keresnek, de neveket még nem mondott Fekete-Győr András. De az MSZP sem állt be az önjelölt főpolgármester-jelölt mögé, ők Horváth Csabát indíthatják. Bejelentkezett viszont Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke is, akit szintén támogathat az MSZP. A DK a nagy közös ellenzéki előválasztásba azzal szállt be, hogy bár nem tartják jó ötletnek, részt vesznek benne, ha valós verseny lesz. A Liberálisok szintén saját jelölttel indulnak, Sermer Ádámot indítják Tarlós ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?