Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Az LMP december 8-án dönt Puzsér támogatásáról

2018.11.26. 15:06

Az LMP budapesti kongresszusa december 8-án dönt Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt támogatásáról - a párt budapesti elnökségének döntését az országos elnökség titkára ismertette az MTI-vel hétfőn.

Kanász-Nagy Máté elmondta, az eddig beérkezett javaslatok értelmében két alternatíváról dönthet a 40 delegáltból álló kongresszus a főpolgármester-jelölttel kapcsolatban:

  • az egyik szerint az LMP elvi támogatásáról biztosítaná Puzsér Róbertet és felhatalmazná a budapesti elnökséget arra, kezdjen tárgyalást az együttműködésről. Végleges döntést azonban csak az európai parlamenti választás után, várhatóan jövő júniusban hoznának
  • a másik előterjesztés értelmében más most döntést hoznának arról, hogy az LMP nem állít saját főpolgármester-jelöltet, hanem a független Puzsér Róbertet és programját, a Sétáló Budapest koncepciót támogatja.

Az már kiderült, hogy a Momentum nem támogatja Puzsért, mert úgy vélik, hogy csak még több szavazatot hozna Tarlósnak. Saját jelöltet keresnek, de neveket még nem mondott Fekete-Győr András. De az MSZP sem állt be az önjelölt főpolgármester-jelölt mögé, ők Horváth Csabát indíthatják. Bejelentkezett viszont Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke is, akit szintén támogathat az MSZP. A DK a nagy közös ellenzéki előválasztásba azzal szállt be, hogy bár nem tartják jó ötletnek, részt vesznek benne, ha valós verseny lesz. A Liberálisok szintén saját jelölttel indulnak, Sermer Ádámot indítják Tarlós ellen.