Szávay tagadja, hogy megütött volna egy zsidó nőt

2018.11.28. 17:17 Módosítva: 2018.11.28. 18:33

Szerdán kora délután, egy birtokukba került felvétel alapján írta meg a Hír TV, hogy Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azzal dicsekedett párttársainak, hogy leütött egy zsidó nőt egy szórakozóhelyen, mert az beszólt neki. A jobbikos politikus azóta Facebook-oldalán reagált a dologra, ahol tagadta a tettlegességet, de azt elismerte, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt.

A Hír TV közölte a kiszivárgott felvétel leiratát, ami szerint a politikus egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy feltehetően zsidó nő felismerte és nácinak nevezte.

Szávay István 2018. november 14-én.
Szávay István 2018. november 14-én.
Fotó: Kovács Attila / MTI

Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!

– mondta Szávay a felvétel szerint, itt pedig állítólag nem is hagyta annyiban a dolgot, „kampós orrú rohadéknak" nevezte a nőt, majd egy kérdésre azt válaszolta, hogy a heftijét elferdítette egy kicsit.

Szávay a cikkre a Facebook-oldalán reagált, ahol azt írta, idén májusban egy belvárosi klubban durva inzultus érte: egy hölgy belékötött, vele és a társaságában lévőkkel szemben agresszívan, fenyegetően lépett fel, állítása szerint azzal, hogy náciknak semmi keresnivalójuk egy liberális szórakozóhelyen.

A politikus rendkívül megalázónak találta az esetet, de mégis jobbnak látta, ha távozik. Másnap aztán az ügy szóba került egy baráti társaságban, és mint mondta, ennek egy jól hallhatóan megvágott felvétele került nyilvánosságra szerdán.

Hozzátette azt is, hogy az elhangzottak egy rendkívül durva és ízléstelen vicc tárgyát képezték, ami természetesen nem igaz. Mint írta, tettlegességre nem került sor, amit a beszélgetés során később maga is egyértelművé tett.

A felháborodása szülte sértő hangnemért és jelzőkért ugyanakkor elnézést kért mindazoktól, akikben ez joggal felháborodást kelt, végül pedig kiemelte, hogy soha nem ütött meg és soha nem is ütne meg nőt.