Árpád
-2 °C
3 °C

Sajnálom, hogy miattam verték agyon Szögi Lajost

2018.11.29. 10:08

„Nagyon sajnálom a történteket, megváltoztathatnám, ha lehetne" – nyilatkozta a Borsnak H. Kitti arról a 12 évvel ezelőtti balesetéről, amely után a lány rokonai halálra verték gyerekei szeme láttára Szögi Lajost. A tanár Olaszliszkán haladt át autójával, amikor az úton elé került az akkor 11 éves lány. A balesetben nem sérült meg, a 44 éves Szögi Lajost mégis 140 ütéssel, rúgással, botütéssel gyilkolta meg a tömeg.

Kitti azóta családanya lett, elköltözött Olaszliszkáról, néha visszatér még rokonaihoz, de sosem alszik ott. Házuk ablaka Szögi Lajos emlékművére néz.

A gyilkosság miatt tíz embert ítéltek el 2009-ben, hármat legalább 30 évet jelentő életfogytiglanra, köztük Kitti apját. Anyja 15 évet kapott, a lány idősebb bátyja 17 évet, fiatalabbik bátyja tíz évet.

Ketten azóta már szabadlábon vannak. H. Dezső 17 éves büntetése 2023-ban jár le, de Kitti bátyja jó magaviselettel jövő nyáron szabadulhat. A jelenleg a szegedi Csillag börtönben őrzött férfi kártérítési pert nyert első fokon a rossz börtönviszonyok miatt. Igaz, ha végül meg is kapná, sem valószínű, hogy megtarthatná: Szögi Lajos családjának 46 millió forint kártérítést ítélt meg az állam az elítélt családra terhelve, ám ők mindeddig ebből nem kaptak semmit. Szögi Lajos örököseinek ügyvédje végrehajtóhoz fordult a megítélt tartozás behajtására azután, hogy a felmerült H. Dezső ötmilliós kártérítése. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?