Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Zoom: Feloszlatják a budaörsi Fideszt, hogy újjászervezhessék

2018.11.29. 17:24

Újjászervezi budaörsi alapszervezetét a Fidesz, ami egyben a tagsági jogok megszűnésével jár első lépésként, írja a Zoom.hu. A helyi szervezet feloszlatását a Pest megye 2-es választókerület elnöke, Csenger-Zalán Zsolt kezdeményezte, aki a lapnak elmondta, hogy elindult egy “újjászervezési folyamat” és "elismerte, hogy ez valóban a tagsági jogok megszűnésével jár a Fidesz alapszabálya szerint (24.§ 3-as pont), de hangsúlyozta: hivatalosan nem oszlottak még fel."

A budaörsi Fidesz-frakció vezetője, Löfler Dávid annyit írt a lapnak sms-ben, hogy “a Fidesz budaörsi szervezetének újjászervezése megkezdődött”, de hozzátette ő is, hogy egyelőre hivatalosan semmilyen döntést nem hoztak még meg.

A lap szerint a régóta húzódó belső feszültségek mellett az is magyarázat lehet a teljes újjászervezésre, hogy megunták, hogy nem sikerül bevenni Budaörsöt a Fidesznek, sőt, egyre rosszabb eredményeket érnek el. A várost 1991 óta vezető Wittinghoff Tamás 2010-ben 60%-kal nyert, 2014-ben már 69%-kal, miközben a kormánypárti jelölt eredménye 39-ről 27%-ra esett. Ráadásul - teszi hozzá a lap -, míg 2010-ben 14-ből 8 képviselő-testületi helyet szerzett a Fidesz, addig 2014-ben már csak 3-at sikerült, míg a Wittinghoffot is indító Budaörs Fejlődéséért Egyesületnek 10-et.

A Budaörsöt is magába foglaló Pest megye 2-es választókerületben áprilisban a fideszes Csenger-Zalán Zsolt ugyan behúzta a győzelmet, és elhappolta a parlamenti helyet Szél Bernadett elől, de mindössze 300 szavazattal, ráadásul a budaörsi szavazóköröket sorra nyerte Szél.

A rossz eredmények mellett a belső feszültségekről is ír a lap, amikor arra emlékeztet, hogy a 2017-es tisztújításnál leváltották az addigi elnököt, Nagy Sándor Andrást, három nappal később azonban bizalmatlansági indítvány miatt megismételték a választást, és ismét Nagy nyert. Idén júniusban ismét tisztújítás volt és Hardy Géza lett az elnök. Akit most ismét leválthatnak, teszi hozzá a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?