Árpád
-2 °C
3 °C

Ahelyett, hogy örülnének, hogy felújították az utat, azt kérdezik, miért repedezik

2018.11.30. 23:09

Rapportra hívták Virág Mihályt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóságának vezetőjét, írta a Magyar Narancs. A gyulai képviselő-testület gazdasági bizottságának ülésén azt szerették volna tőle megtudni,

miért süllyed és repedezik az az útszakasz, amit nemrég újítottak fel csaknem 200 millióból.

Hamar kiderült azért, mert a beruházás előtt nem végeztek talajmechanikai vizsgálatot, és új útalapot sem kapott a felújított szakasz. Ez ugyanis többszöröse lett volna annak a költségnek, amit átlagosan fordítanak útfelújításra kilométerenként.

A közút emberei méltatlankodtak a városi bizottság számonkérése miatt. Inkább örülnének a gyulaiak, hogy ezzel az úttal kezdtek valamit, annyi út felújítására érkezik igény, hogy 23 út közül kell kiválasztani azt az egyet, amelyet felújítanak. (Erről a szakaszról például 2016-ban született döntés, és az első jelzésekhez képest nyolc évet kellett várni a beruházásra.)  És lehet, hogy most kicsit repedezik - bár Virágék szerint az nem is igazi repedezés - a közlekedésbiztonság nagy mértékben javult.

A Gyula és Dénesmajor közötti út a Google Street View 2011-es felvételén
A Gyula és Dénesmajor közötti út a Google Street View 2011-es felvételén
Fotó: Google Street View

A vita hevében a közutas cég Békés megyei vezetője és munkatársa többször kifejtette: úgy érzik, mintha tetemre kívánnák őket hívni, holott jót tettek, egy majdnem járhatatlan útból járható lett.

(via: 444)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?