Napok óta ülnek nagykabátban a gyerekek a nagyberki iskolában

2018.11.30. 17:02

Napok óta ülnek nagykabátban a gyerekek a nagyberki általános iskolában, mert a fűtőberendezések cseréje miatt az osztályokban nincs radiátor, így a termeket nem lehet rendesen felfűteni – írja a sonline.hu.

A megyei lapot egy nagymama kereste meg, akinek unokája az iskolába jár, elmondása szerint pedig a fűtéssel azóta vannak gondok, amióta felújítást végeznek az épületben, és korszerűre cserélik a fűtőberendezéseket.

A nagyberki Szász Endre Általános Iskola
A nagyberki Szász Endre Általános Iskola
Fotó: berkisk.hu

Azok a szülők, akiknek erre van lehetőségük, délután fél kettőkor már hazavihetik a gyerekeket, de így is felmerül a kérdés, hogy miért nem a nyári, vagy az őszi szünetben zajlottak az átalakítások az iskolában, amikor a munkálatok nem érintették volna a tanórákat.

Most előfordult, hogy az iskolai szavalóversenyen alig lehetett hallani a verseket a zajtól, mert a szomszédban éppen fúrtak a munkások. A felújítás miatt a földszinten a vécé sem működik, ezért a gyerekeknek az emeleti mosdónál kell sorban állniuk.

– tette hozzá az asszony.

A lap az ügyben megkereste az iskola igazgatóját, Horváth Istvánt, aki kérdésükre elmondta, a fűtés korszerűsítése és a mosdók felújítása pályázati pénzből zajlik, és azt is megjegyezte, hogy a munkák határidejét és a kivitelezést nem tudják befolyásolni. Hozzátette, szakaszosan cserélik le a fűtést, közben pedig olajradiátorokkal fűtenek a tantermekben, így 18 Celsius fokos hőmérsékletet tudnak elérni.

Az előzetes tervek szerint egyébként november végére kellene befejezni az átalakítást, de az igazgató így is azt mondta, hogy

minden a megfelelő módon halad.

Mint mondta, jelenleg hat tanteremben már működik is a központi fűtés, és bíznak abban, hogy hamarosan lezárul majd a felújítás.  Addig a szülőket és a gyerekeket is arra kérik, hogy a diákok öltözzenek melegen, és viseljenek téli cipőt az osztályban, hogy senki ne fázzon meg. Délutáni foglalkozásokat nem tartanak, akkor a gyerekek hazamehetnek.