Öt apartmanba tört be egy taxis

2018.11.30. 08:17

A belvárosi nyomozók elfogták az a két férfit, akik betörtek egy apartmanba, ahonnan pénzt és egy TV-t is elloptak. Az egyik elkövető egy független szolgáltatóként dolgozó taxis, aki további négy lopást is beismert, írja a Police.hu.

A 27 éves budapesti V. Norbert és társa, a 24 éves szintén budapesti L. Roland 2018. november 21-én éjszaka betört egy belvárosi apartman egyik lakásába, ahonnan készpénzt és egy TV-t is elloptak. A taxisként dolgozó V. Norbert a helyszínéről saját taxijával hajtott el, majd több utcával arrébb felvette társát.

A rendőrség a biztonsági kamera felvételei alapján azonosította az elkövetőket és november 26-án elfogta őket. A két férfit lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, V. Norbert pedig további négy lopás elkövetését is beismerte. Ezeket a bűncselekményeket Budapest V. és VII. kerületében követte el – szintén apartmanokban – úgy, hogy megszerezte az ajtó melletti számkódos dobozok kódját, amiben a lakáskulcs volt.

Az ellopott tárgyakat egy 46 éves jordán férfi üzletében értékesítették, akinek a józsefvárosi üzletében lopott műszaki cikkeket nem találtak, de tiltott teljesítményfokozó tablettákat igen. A nyomozók a jordán állampolgárt egészségügyi termék hamisítása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.