Judit
2 °C
7 °C

Zsarolásért ítéltek el két jósnőként dolgozó férfit

2018.11.30. 12:47

300 ezer forintnyi pénzbüntetést kapott a magát közösségi oldalakon Rozália vagy Delfina jósnőnek, illetve Vaszilij mágusnak kiadó két férfi pénteken a Zalaegerszegi Törvényszéktől. Az ítélet egyelőre nem jogerős, írja az MTI.

A Nógrád megyében élő B. Ottót, illetve élettársát, B. Lászlót önbíráskodásban és zsarolásban társtettesként ítélte el a törvényszék, amiért egy zalaegerszegi férfitól – miután levették a családjáról a rontást – 80 ezer forintot zsaroltak ki. 

A magát Rozáliának vagy Delfinának kiadó férfi és élettársa, Vaszilij mágus közösen, egy nevet használva kínált az interneten ezoterikus szolgáltatásokat, amelyekre a zalaegerszegi sértett is rátalált. A többek között rágalmazás miatt korábban már elítélt vádlottak azt állították, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, a sértettnek pedig azt mondták, hogy 45 ezer forintért leveszik a családjáról a rontást, ezzel megakadályozva a várható haláleseteket. 

A sértett ugyanakkor nem tudta kifizetni a szeánszért kért 45 ezer forintot. A két férfi ezért többször is azzal fenyegetőzött, hogy visszateszi a családjára az átkot, meghalnak a hozzátartozói, ő pedig rács mögé vagy a ravatalra kerül, ha nem fizet. A végösszeg azonban mindennel együtt 80 ezer forint lett, majd miután az áldozat utalt, további 60 ezer forintot követeltek. A két csalót a hiszékeny férfi felesége jelentette fel.

A fejenként 300 ezer forint pénzbüntetés mellett összesen közel 100 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet egyelőre nem jogerőse, mert az ügyész és a védő is fenntartotta a három nap gondolkodási idő lehetőségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?