Zsarolásért ítéltek el két jósnőként dolgozó férfit

2018.11.30. 12:47

300 ezer forintnyi pénzbüntetést kapott a magát közösségi oldalakon Rozália vagy Delfina jósnőnek, illetve Vaszilij mágusnak kiadó két férfi pénteken a Zalaegerszegi Törvényszéktől. Az ítélet egyelőre nem jogerős, írja az MTI.

A Nógrád megyében élő B. Ottót, illetve élettársát, B. Lászlót önbíráskodásban és zsarolásban társtettesként ítélte el a törvényszék, amiért egy zalaegerszegi férfitól – miután levették a családjáról a rontást – 80 ezer forintot zsaroltak ki. 

A magát Rozáliának vagy Delfinának kiadó férfi és élettársa, Vaszilij mágus közösen, egy nevet használva kínált az interneten ezoterikus szolgáltatásokat, amelyekre a zalaegerszegi sértett is rátalált. A többek között rágalmazás miatt korábban már elítélt vádlottak azt állították, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, a sértettnek pedig azt mondták, hogy 45 ezer forintért leveszik a családjáról a rontást, ezzel megakadályozva a várható haláleseteket. 

A sértett ugyanakkor nem tudta kifizetni a szeánszért kért 45 ezer forintot. A két férfi ezért többször is azzal fenyegetőzött, hogy visszateszi a családjára az átkot, meghalnak a hozzátartozói, ő pedig rács mögé vagy a ravatalra kerül, ha nem fizet. A végösszeg azonban mindennel együtt 80 ezer forint lett, majd miután az áldozat utalt, további 60 ezer forintot követeltek. A két csalót a hiszékeny férfi felesége jelentette fel.

A fejenként 300 ezer forint pénzbüntetés mellett összesen közel 100 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet egyelőre nem jogerőse, mert az ügyész és a védő is fenntartotta a három nap gondolkodási idő lehetőségét.