Judit
2 °C
7 °C

Hoffmann Rózsa a CEU-ügyről: Bécs nincs a világ végén

2018.12.04. 06:16

Nem a kormány űzte el a CEU-t, hanem ők döntöttek úgy, hogy az amerikai diplomát adó képzéseiket elviszik – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este Hoffmann Rózsa. Amikor a műsorvezető megkérdezte a volt köznevelési államtitkártól, hogy jól van-e ez így, Hoffmann azt válaszolta:

Nem tudom, hogy jól van vagy nincs jól, de Bécs nincs a világ végén.

Majd hozzátette: eddig is jártak magyar fiatalok bécsi egyetemekre. 

Hoffmann azt mondta, „emberileg megérti" a CEU rektorhelyettesének elkeseredettségét, de ingázni eddig is ingáztak sokan, és ez szerinte egy túlpolitizált ügy. 

Szerinte „bizonyos szempontból jobb is", hogy a CEU elköltözik, mert így „a fortyogó fazék egy kicsit majd lecsillapodik".

Hétfőn eldőlt, hogy a CEU Bécsbe költözteti el amerikai diplomát adó képzéseit, miután bár szerintük teljesítették a magyar kormány által szabott új feltételeket, a magyar hatóságok mégsem voltak hajlandóak aláírni a működésüket garantáló nemzetközi megállapodást. Hogy megy el a CEU, ha egyik fele itt marad? Erről ebben a cikkünkben olvashatnak el mindent

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?