Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Polt: Az ügyészség politikamentesen végzi munkáját

2018.12.04. 12:11

Az ügyészség politikamentesen, objektíven, a jogszabályoknak megfelelően végzi munkáját - jelentette ki képviselői kérdésre Polt Péter legfőbb ügyész kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt.

A Legfőbb Ügyészség elmúlt évről szóló beszámolója kapcsán elmondta: a szervezet tavaly is törvényesen és eredményesen dolgozott.

Polt azt mondta, tavaly is folytatódott a rendkívül szoros együttműködés, ami korábban is jellemezte a magyar ügyészség és az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) kapcsolatát. Az OLAF hat ajánlást tett, kérve a nyomozás megindítását, amit két esetben elrendeltek. Háromban a már folyamatban lévő nyomozás iratanyagához csatolták az OLAF ajánlását, a hatodik ügyben pedig - amelyben korábban már volt nyomozás, de megszüntették - újra elrendelték a nyomozást. 

Polt legutóbb azért került a figyelem középpontjába, mert miközben az OLAF elég durva dolgokat tárt fel az Orbán Viktor vejéhez kötődő Elios ügyében, a magyar hatóságok nem nagyon léptek. A legutóbbi hír, hogy az ügyészség nem nyomoz az Elios-ügyben, gyanúsítottjuk sincs.