Viola
-5 °C
-2 °C

24.hu: Felmentették a SOTE egyik koraszülöttcentrumának osztályvezetőjét

2018.12.06. 19:29 Módosítva: 2018-12-06 21:29:46

Csütörtökön felmentették Kocsis Istvánt, a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája PIC osztályának osztályvezető főorvosát – írta a 24.hu. A lap szerint a főorvossal egyik kollégája is távozik az osztályról, ahol "így nem marad neonatológus". A portál megkérdezte a SOTE-t a felmentés okáról, egyelőre nem kaptak választ. 

A lap szerint Kocsis István öt éve vezette a 24 ágyas osztályt, amely kétszer akkora, mint a Honvédkórház koraszülöttosztálya, amely december 16-tól zár be. A Honvédkórházból "ideiglenesen" a Szent János Kórház mellett a SOTE koraszülöttosztályára irányítják a kismamákat és a koraszülött csecsemőket. 

Frissítés:

Csütörtök este a SOTE közleményben cáfolta, hogy neonatológus nélkül maradt volna az egyik koraszülötteket ellátó osztály. Elismerték ugyanakkor, hogy visszavonták az egyik érintett orvos vezetői megbízását, ám ő szerintük továbbra is az osztályon dolgozik. Az egyetemhez három Perinatális Intenzív Centrum (PIC) tartozik, az ellátás, mint írják, zavartalan.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!