Ráült a barátnőjére, és összevissza püfölte

2018.12.06. 09:52
Két évet kapott a visszaeső bűnöző, aki most nem vagyon ellen, hanem a barátnője ellen követett el bűncselekményt. Beismerte, így már az első tárgyalási napon ítélet született.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének elkövetése miatt emelt vádat egy többszörösen büntetett előéletű, 44 éves, besenyőtelki férfival szemben. A férfi 2015 októberében rátámadt a barátnőjére, az ágyra dobta, ráült a mellére, és ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd ezt követően az ágyról a földre húzta.

A bántalmazás következtében a nő nemcsak a fején szenvedett hámsérüléseket és bevérzéseket, hanem a hátán és a karján is. A férfi a rá mért ökölcsapásokkal eltörte a sértett orrcsontját is. A vádlottat korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már több ízben elítélte a bíróság, ezért többszörös visszaesőnek minősült.

A férfi – az előéletére tekintettel – a törvény rendelkezése folytán a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki volt zárva. A bíróságon a vádlott beismerő vallomást tett, ezért az idén nyáron hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alkalmazásával lehetőség nyílt arra, hogy a bíróság – a vallomását elfogadva – további bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül, már az első tárgyalási napon ítélettel zárja le az ügyet.