Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Zsarolta gyerektársait és istenként bálványoztatta magát, vádat emeltek ellene

2018.12.07. 08:19

Folytatólagosan elkövetett rablás és zsarolás bűntette, valamint kényszerítés bűntette miatt emeltek vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy gyermekotthonban elvette társai ételét, ételt és italt vásároltatott magának, és arra is kényszerítette őket, hogy imádkozzanak hozzá, írja közleményében a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

A fiatalkorú egy Somogy megyei gyermekotthonban lakott, ahol több társát is heti rendszerességgel arra kényszerítette, hogy az otthonról hozott ételüket adják át neki, és aki nem tett eleget a követelésének, azt veréssel fenyegette meg.

Többször előfordult olyan is, hogy a vádlott a gyengébb fizikumú társaitól kizsarolta, hogy a gyermekotthon közelében lévő élelmiszerboltban különböző élelmiszereket – energiaitalt, chipset, illetve üdítőt – vásároljanak neki. A vádlott két társát bántalmazással való fenyegetéssel arra is rávette, hogy térdeljenek le elé és imádkozzanak hozzá.   

Az ügyészség a letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság annak tartamát 3 évben határozza meg.