Kedden megérkezik a hó Magyarországra

D KOM20181127029
2018.12.10. 18:34

A hétfőről keddre virradó éjszaka második felében északnyugaton, nyugaton megnövekszik a felhőzet, amelyből csapadék is előfordulhat, hó, havas eső, eső egyaránt eshet az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői közlése alapján, ezzel együtt a szél is többfelé megélénkül.

Kedd hajnalra többfelé köd képződhet, és a kora reggeli órákban északnyugaton, nyugaton, később a középső, délután a keleti tájakon is erősen megnövekszik a felhőzet, amik szintén hozhatnak havat, esőt és havas esőt.

Arra viszont nem kell számítani, hogy síkvidéken megmaradjon a hó, de

késő délutántól, az ország északkeleti felén, nagyjából a Győr-Dunaújváros-Békéscsaba vonaltól északkeletre helyenként akár 2 centiméternyi hó is eshet.

Többfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok, a legmagasabb hőmérséklet 1-7 fok között várható.

Szerdán szórványos zápor és hózápor fordulhat elő, de délnyugaton a hajnali ónos eső veszélye miatt nem árt majd figyelni. Szerdán napközben plusz 1-6 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön már távolodik a hidegörvény, így a hétvégéig nem várható komolyabb csapadék, szombaton viszont újra visszatérhet majd az eső és a hó.

(Borítókép: Kirándulók a behavazott Kékestetőn 2018. november 27-én. Fotó: Komka Péter / MTI)  • Tippek
  • Bankszámla