Paulina
21 °C
36 °C

Félmilliós büntetéseket kaptak az ellenzéki politikusok Kövértől

2018.12.13. 14:16

Közös sajtótájékoztatót tartott csütörtök délután az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az LMP a Parlamentben, ezen többek között kiderült, hogy Kunhalmi Ágnes, Tordai Bence, Varju László, Bangóné Borbély Ildikó, Szabó Sándor, Tóth Bertalan is 400-500-600 ezres pénzbüntetést kapott Kövér Lászlótól. 

Ez a büntetés még a hétfői ülésre vonatkozik, amikor a túlóratörvény vitáját szétfütyülte és szétkiabálta az ellenzék. 

Vagyis a szerdai, botrányba fulladt üléssel kapcsolatban még nem kaptak büntetést, erre azt mondták, hogy szeretettel várják az újabb csomagot. 

Szóba került az is, hogy a szerdai ülésen tekesek jelentek meg, amivel kapcsolatban az ellenzékiek szerint alapvető törvényi aggályosságok vannak, és a következő házbizottsági ülésen választ várnak erre is. 

Az MSZP elnöke, Tóth Bertalan a sajtótájékoztatóján azt mondta,  ő maga kezdeményezte mind a saját frakciójában, mind pedig a többi párt felé, hogy tiltakozásul foglalják el az elnöki pulpitust.

Tordai Bence pedig csütörtök délutáni facebook posztjában jelentette be, hogy rémhírterjesztés miatt feljelenti Kövér Lászlót, aki puccskísérletről beszélt a szerdai ülés kapcsán. Tordai azt írja, "Nem alkalmaztunk ugyanis erőszakot semmilyen formában, sőt, mindvégig hangsúlyoztuk: békésen, erőszakmentesen, de nagyon határozottan tiltakozunk a rabszolgatörvény átpasszírozása ellen."