Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Kövér: Ha ez az ellenzék taktikai eszköze, legalább fájjon nekik

2018.12.13. 22:03

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este. A házelnök szerint a történtek felvetik annak igényét, hogy áttekintsék a parlamenti fegyelmi rendelkezéseket. 

Kövér szerint a parlamenti ősz legfontosabb történésének nevezte, ami szerdán a parlamentben, illetve a Kossuth téren zajlott. 

Az eseményeket "anarchiába hajló, eszetlen, irracionális rendbontásnak minősítette", és úgy fogalmazott: ami a Házon kívül történt, semmivel nem különbözött attól, mint amit az ellenzék a patkón belül csinált. 

Kövér szerint ettől függetlenül is gondolkodnak azon, hogy hol kell finomításokat végezni a házszabályon, mert úgy tűnik ami eddig benne volt, nem elég visszatartó erő. 

Arról, hogy a tiltás megakadályozza-e a jövőben ezeket a folyamatokat, azt mondta: nem optimista, de ha ez az ellenzék állandó taktikai eszköze, akkor legalább "fájjon nekik". 

A mostani házszabály alapján pénzbírságra tett javaslatot a történtek miatt - erősítette meg.  

Más büntetést egyelőre nem javasolt, mert - elmondása szerint - hagyja, hogy "ülepedjen benne az élmény". 

Kövér szerint Lezsák Sándor ülésvezető elnökként a házszabályt betartva tette, amit tett a munka törvénykönyvének tárgyalásakor, amikor a képviselőket sorra lekeverte. 

(MTI)