M. Richárd levelet írt az egyik halálos áldozat családjának

2018.12.14. 19:38

Másfél évvel a tragikus Dózsa György úti baleset után jutott el egy 23 éves halálos áldozat édesapjához, Molnár Józsefhez a baleset okozásával gyanúsított M. Richárd levele - derült ki a pénteki Fókuszból, az RTL Klubon

„Tisztelt Molnár család! Rögtön a baleset után pár nappal a hivatalos úton, a hatóságokon keresztüljeleztem írásban, hogy szeretném felvenni önökkel a kapcsolatot. Erre a mai napig semmilyen választ sem kaptam" - olvasta fel a levelet Molnár József, annak a 23 éves fiatalembernek az édesapja, aki abban a Citroenben ült, amelyik a Váci útról kanyarodott volna balra a Kassák Lajos útra. Az ügyészség szerint szemből, 135-140 km/órás sebességgel csapódott beléjük a fehér Mercedes, amit M. Richard vezetett. József fia, Dávid a helyszínen belehalt sérüléseibe, munkatársa pedig a kórházban veszítette életét.

„Tisztában vagyok azzal, hogy a gyorshajtásommal sajnos hozzájárultam a balesethez, amiért természetesen vállalom is a felelősséget”- áll a levélben. 

„Viszont az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a másik sofőr teljesen szabálytalanul, a kanyarívet levágva kanyarodott elém. Első sorban ennek köszönhető a tragédia. Ne értsenek félre, nem szeretnék semmit áthárítani, ezt a szörnyű tragédiát egyikünk sem szerette volna” - folytatta. 

A levél végén azt is hozzáteszi, hogy szívesen találkozna személyesen is a családdal, hogy részvétet nyilvánítson.

Molnár József viszont azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy szerinte Richárd teljes amnéziában szenved, és maximum kerékpárral vagy BKV-val lehetett volna ott, ugyanis nem volt jogosítványa. Ebből ítélve, ő nem szívesen találkozna a gyanúsítottal. 

Az ügyészség múlt héten emelt vádat M. Richárd és a Citroen sofőrje ellen. Mindkettőjüket halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. De amíg a citroenes szabadlábon, M. Richárd letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. Korábban ugyan házi őrizetbe helyezték, és nyomkövetőt is kapott, de többször megszegte a szabályt. Először nyáron fogták el a rendőrök egy plázában, de akkor még pénzbüntetéssel megúszta. 

A férfi ügyvédje azt mondja, hogy a levéllel csak azért vártak ennyit, mert mindig kényes és nehéz felvenni a kapcsolatot a hozzátartozókkal.  • Hírek
  • Árfolyam