Ádernél tiltakoztak a túlóratörvény ellen a szakszervezetek

2018.12.15. 12:51

A Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetői szerdán, amikor a kormányoldal egyoldalúan elfogadta a túlóratörvényt, nyílt levélben kérték a köztársasági elnököt, hogy azt megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek. Mivel kérésükre semmilyen formában nem reagált az elnöki hivatal, a szombati munkanapot kihasználva megpróbálták személyesen is átadni levelüket Áder Jánosnak, de az őrségen kívül senkit nem találtak a Köztársasági Elnöki Hivatalban, írja a Népszava. 

Ennek ellenére átadták a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakozó levelet, majd Kordás László elnök sajtótájékoztatót tartott, amin azt mondta, hogy

Áder János felelőssége, hogy lesz-e békés karácsonya a magyar dolgozóknak vagy sem.

Az MTI beszámolója szerint Kordás elmondta azt is, hogy a munkavállalói érdekképviselet azt szeretné, hogy Áder János ne írja alá a törvénymódosítást, a munka törvénykönyvének egészéről kezdődjön társadalmi egyeztetés, a szakszervezetek pedig a kormánnyal tárgyalhassanak.

Amennyiben az államfő nem küldi vissza az Országgyűlésnek a törvénymódosítást, annak hatályba lépésével a munkahelyeken folytatódnak a tiltakozások

- mondta Kordás László, aki szerint a szakszervezeti szövetség vezetője a tartós sztrájkok lehetőségét sem zárta ki, ha nem veszik figyelembe a követeléseiket.

A MASZSZ tagjai részt vesznek a vasárnap délután a Hősök terére szervezett tömegdemonstráción is, a szervezet nevében Székely Tamás alelnök mond beszédet.