Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

A XV. kerület is bojkottálná a túlóratörvényt

2018.12.16. 11:39

Budapest Főváros XV. kerülete csatlakozik Botka László szegedi polgármester bojkott-felhívásához, ezért Németh Angéla (Rászorulókat Támogatók Egyesülete) és az őt támogató frakció a következő testületi ülésre olyan javaslatot terjeszt be, amely a XV. kerületi önkormányzati intézmények, cégek esetében tiltja a túlóratörvény alkalmazását.

A városrész első emberét támogató szövetség előterjesztésében felkéri a főváros többi önkormányzatát is, hogy álljon a kezdeményezés mögé, és bízik abban, hogy Budapest egységes döntést hoz majd.

A XV. kerület legfontosabb célja ugyanis, hogy a családok a lehető legtöbb időt tölthessék együtt, azt pedig, hogy ezt biztonságban tehessék meg, garantálhatja az a fizetésemelési program, amelyet a napokban fogadott el meggyőző többséggel a képviselő-testület. 

A javaslatot támogatja a polgármesteren kívül Király Csaba, önkormányzati képviselő (RÁTE), Tóth Imre alpolgármester (MSZP), Bihal Dávid önkormányzati képviselő, (MSZP), Legárd Krisztián önkormányzati képviselő (DK), Tóth Veronika önkormányzati képviselő, (DK), Matlák Gábor önkormányzati képviselő (Magyar Liberális Párt), és Vékás Sándor önkormányzati képviselő, (MLP).