Összefoglaló

Percről percre A jegyzőt küldte maga helyett az MTVA vezetője az ellenzéki politikusokhoz

Vasárnapról hétfőre virradóan 13 ellenzéki politikus a köztévé épületében éjszakázott, kora reggel óta a 4-es stúdió bejáratánál állnak, a ajtót biztonsági őrök védik.
Az előzmény: vasárnap délután három órára, a Hősök terérehirdették mega Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr elnevezésű tiltakozást.
Három után már több ezren gyűltek össze a Hősök terén, ahonnan átvonultak az Alkotmány utcába
Sok ezres tömeg érkezett meg, a színpadon beszédet mondtak ellenzéki képviselőnők, a szakszervezeti szövetség alelnöke, és diákok is
A beszédek után a tömeg először beözönlött a Kossuth térre, majd pedig elindulta a köztévé felé a Kunigunda útra
Jobbikosok egy csoportja egy időre blokkolta a Lánchidat, majd ők is az MTVA-hoz mentek
Szél Bernadett, Hadházy Ákos és több parlamenti képviselő bement, élőben akarják beolvasni követeléseiket.
Több vidéki városban is szerveztek tiltakozásokat vasárnap délutánra.
Szerda óta ez a negyedik demonstráció az aznap a parlamentbenbotrányos körülményekközött elfogadott túlóratörvény ellen.
Az ellenzék szerint a Fideszprovokátorokkal készüla tüntetésre. A belügy közleménytadott ki, amelyben a szervezőktől azt kéri, tartsák és tartassák be a jogszabályokat.
Hétfő délelőtt fizikai atrocitás történt az őrök és az ellenzéki képviselők között. Szél Bernadettet és Hadházy Ákost erőszakkal dobták ki a közmédiából, de fizikai inzultus érte a DK-s Varju Lászlót is.
A képviselők hiába kérték a rendőrség segítségét, a rendőrség nem segített nekik. Az MTVA is feljelentést tett a képviselők ellen.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!