Farkas Flórián megy a lecsóba

2018.12.19. 09:03

Farkas Flóriánt, a Fidesz parlamenti képviselője távozott a saját maga által létrehozott egyesület, a Roma Integrációért Országos Szövetséget éléről – tudta meg a 24.hu. A RIOSZ-t 2017 elején alapította Farkas Flórián azzal a céllal, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) botrányai (például az 1,6 milliárd forint kárt okozó Híd a munka világába program) után ez a szervezet szerezze meg a romák felzárkóztatásra szánt forrásokat.

A szervezet vezetését idén nyáron Babai János vette át, aki szintén a bedőlt felzárkóztatási programban létrehozott, mára végelszámolás alá került szövetkezet vezető tisztségviselője volt.

Farkas Flóriánt egyébként Orbán Viktor az áprilisi országgyűlési választások után azonnal felmentette a romaügyekért felelős miniszterelnöki biztosi tisztségéből.

Ahogy még Lázár János fogalmazott Farkasnak 2015-ben, hogy „aki ilyen hibát követ el, annak a karrierje megy a lecsóba". 

A 24.hu cikke szerint fontos tényezője lehet Farkas Flórián politikai meggyengülésének az is, hogy helyzete egyre tarthatatlanabbá válik, ugyanis az 1,6 milliárd forint kárt okozó, eredetileg európai uniós forrásból indult Híd a munka világába program szerződéseinek többségét ő írta alá.  • Tippek
  • Lakáshitel