M1: Tordai politikai nyomásgyakorlással akarta elérni, hogy az legyen adásban, amit ő akar

2018.12.19. 18:41

Délután mi is beszámoltunk róla, hogy a párbeszédes országgyűlési képviselő Tordai Bence, valamint vele együtt a párt szóvivője, Barabás Richárd és kommunikációs igazgatója, Murányi András az MTVA Kunigunda utcai székházához ment, hogy a tüntetők öt pontját átadja az ügyeletes szerkesztőnek. 

Ez ugyanaz az öt pont, amit hétvégén is megpróbáltak beolvastatni ellenzéki politikusok, végül kamerába mondhatták, amit akartak, de nem került adásba.

Tordaiék egy pendrive-on adták át a követeléseket Dobos Menyhértnek, nyugodt, kulturált hangnemben el is beszélgettek,

Dobos azt mondta, a közmédia pártoktól független, úgyhogy majd a szerkesztők eldöntik, adásba kerül-e a dolog.

Megnéztük a hat órás híradót, amelyben beszámoltak a találkozóról egy úgynevezett demó formájában, azaz vágóképeket mutattak a beszélgetésről, míg a műsorvezető, Németh Balázs beszélt. Németh elmondta, mi történt, majd nagyjából azzal zárta le a dolgot, hogy Tordai Bence politikai nyomásgyakorlással akarta elérni, hogy az menjen adásba a közmédiában, amit ő akar. 

De - tesszük hozzá - ennek a közmédia ellenállt, szóval az öt pont megint nem hangzott el. A híradó szerint már csak azért sem, mert a pendrive

semmi olyat nem tartalmazott, amit ne mutattak volna már be több helyen, vagy ne hangzott volna el a tüntetéseken.  • Hírek
  • Lakáshitel