Egykori fideszes képviselőre, az encsi hivatal vezetőjére csaptak le a nyomozók

2018.12.19. 13:30 Módosítva: 2018.12.19. 15:33

Nyomozók szállták meg kedden az encsi járási hivatalt. Nem rendőrök voltak, ezt a hivatal egyik munkatársa mondta, aki kérdésünkre azt elismerte, hogy valóban megtörtént az eset. Hogy kik voltak, arra azt mondta, ő nem kérdezte őket.

Úgy tudjuk, hogy a járási hivatal vezetőjét, a Fidesz egykori országgyűlési képviselőjét, Ódor Ferencet a hivatal parkolójában teperték le, és megbilincselve mentek vele be a hivatalba.

A Központi Nyomozó Főügyészség kérdésünkre azt írta, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

Az ügyészség tegnap 2 személyt vett őrizetbe, akiknek gyanúsítotti kihallgatása megtörtént.

Kedden ebédidőben Encsen egy helyi, de országos hírű étteremben is megjelentek a nyomozók, akik a hivatal egyik ott ebédelő munkatársát is őrizetbe vették. Korábban forrásainkra hivatkozva azt írtuk, hogy még négy személyt is elfogtak, ezt az ügyészség azonban nem erősítette meg.

Kerestük az egyben Demeter Ervint, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízottat (ő Ódor felettese), aki későbbi visszahívást kért. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár viszont az MTI szerint arra utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából.