Az 5 ponttal válaszolt az MSZP a közmédia kérdésére

2018.12.20. 14:14

Az ötpontos ellenzéki követelés felolvasásával válaszolt az M1 riporterének Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke az előválasztásról szóló sajtótájékoztatón. A párt erről egy videót is közzétett a Facebookon.

A közmédia munkatársa ezután arra volt kíváncsi, hogy karácsonykor is folytatják-e a tüntetéssorozatot, de a választ már nem közvetítették.

Az MTI 13:39-kor kiadott tudósításában beszámolt arról, hogy Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője is felolvasta az öt pontot, idézem:

amelyért az ellenzék az elmúlt időszakban tüntetett: a "rabszolgatörvény" azonnali visszavonásán túl kevesebb rendőri túlórát, független bíróságokat, európai ügyészséget és független közmédiát követelnek.

Az ellenzéki tüntetéssorozat egyik helyszíne az óbudai Kunigunda utca, ahol az MTVA székháza van. Vasárnap este képviselői igazolványaikat bemutatva többen be is jutottak, de a biztonsági szolgálat nem engedte őket a stúdiókhoz, és tévés vezetőkkel sem sikerült beszélniük.

Szerdán Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa próbálkozott. Tőle átvették a petíciót, és a hatórás híradóban be is számoltak az akcióról, de nem pontosan úgy, ahogyan azt az ellenzékiek szerették volna.