Tört-zúzott, másfél milliós kárt csinált egy részeg férfi Kaposváron

2018.12.20. 11:27 Módosítva: 2018.12.20. 11:29

Hat autót rongált meg, betört egy kirakatot és másfél millió forintos kárt csinált az a férfi, aki egy házibuli után részegen kezdett ámokfutásba Kaposváron, közölte a Somogy Megyei Főügyészség. 

A 26 éves budapesti férfi a házibuliból gyalog indult a belváros felé. Előbb a Bajcsy-Zsilinszky utcában karcolt össze egy autót, melynek letörte a visszapillantó tükrét is, majd a kocsi tetejére borított egy zöldhulladékkal teli zsákot.

Ezután a Fő utcára érve egy szemetessel betörte az egyik üzlet kirakatát, majd egy közeli társasházhoz telepített sorompóról letörte a rudazatot, mellyel többször ráütött az egyik lakó autójára. Ezután egy másik parkolóba ment, ahol öt autót rongált meg úgy, hogy visszapillantó tükröket, antennákat tört le, összekarcolta, behorpasztotta az autók karosszériáját.

Illusztráció!
Illusztráció!
Fotó: Police.hu

A kaposvári rendőrök a Széchenyi térnél fogták el a férfit. Vandalizmusával közel 1,5 millió forint kárt okozott. A férfi ellen nyolc rendbeli rongálás és garázdaság miatt emeltek vádat.

A Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a korábban büntetlen előéletű vádlottat, akivel szemben 1 év fogházat szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint több sértett vonatkozásában kötelezte az okozott kár megtérítésére.