35 kilométeren állt a forgalom az M1-M0-son péntek este

2018.12.21. 18:43 Módosítva: 2018.12.21. 21:02

Olvasónk jelentette az utakról péntek este hat óra körül, hogy az M1-es és az M0-s autópálya elesett, óriási dugó volt, meg se moccant a sor kilométereken át. 

Este fél 7-kor a Google Maps forgalomszámlálója azt írta, 35 kilométeren van dugó, Bicskétől Halásztelekig. Ennek oka az lehet, hogy a munka végeztével sokan indultak meg Ausztria felől, hogy hazatérjenek az ünnepekre. 

dugaj.png

Olvasónk jó tanácsa szerint aki tud, Bicske felől, Felcsúton keresztül kerülhet a 7-es útra.

Az M1-esen a dugó este 9 körül már felszívódott, de az M0-s ezen szakasza még mindig állt, 15 kilométeres dugót jelzett a real time térkép. 

Pénteken már jellemzően mindenhol nehéz volt közlekedni az országban az ünnepi forgalom miatt. A Magyar Közút Zrt. az már korábban próbálta jó tanácsokkal ellátni az utazókat, itt tudja elolvasni

Az Útinform is kiadott egy közleményt péntek este, hogy rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon. Azt írták, az M1-es autópályán a szokottnál is többen haladnak Budapest felé, ez az oka annak, hogy a határtól Mosonmagyaróvár környékéig, Győr elkerülő szakaszán, majd Bicskétől egészen az M0-ig "összefüggő kocsisorban, telített sávokon, helyenként lépésben halad a forgalom". A köztes autópályaszakaszokon is "látszólag indokolatlanul" tapasztalhatók lassulások.

Az M0-s autóúton az M5-ös autópályáig hasonló a helyzet. A terelések előtt 30-40 perces araszolás vár az autósokra. A torlódásokban mindkét gyorsforgalmi úton koccanásos balesetek, időszakos sávzárások is előfordulnak. Aki most Hegyeshalomtól az M5-ösig közlekedik, akár két órával is hosszabb menetidővel számolhat - írta az Útinform alapján az MTI.