Bűnügyi felügyeletbe kerül a tetten ért volt fideszes képviselő

2018.12.21. 13:30 Módosítva: 2018.12.21. 16:42

Pénteken délelőtt állt Budapesten a bíróság elé Ódor Ferenc járási hivatalvezető, akit kedden kaptak el az ügyészség nyomozói munkahelyén, az encsi Járási Hivatal parkolójában. Az ügyészség szerint a férfi és még egy másik hivatalnok 4 millió forintot kért valakitől, hogy annak az ügyét előmozdítsák.

A volt fideszes parlamenti képviselő azonban nem került előzetes letartóztatásba. A Hvg.hu-nak a férfi ügyvédje, Papp Gábor azt mondta, "a bíróság elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra vonatkozó indítványát és Ódor védelmének érvelésével egyetértve elégnek találta, ha bűnügyi felügyelet alá kerül". Ez a lap szerint házi őrizetet jelent. Ódor egyébként „tagadja a terhére rótt cselekmény elkövetését”.

Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen. Az ügyészség csütörtöki közleménye szerint a két férfi közül az egyik részleges beismerő vallomást tett, ezek szerint nem Ódor volt az.

A Budai Központi Kerületi Bíróság péntek délután rendelte el mindkét gyanúsított bűnügyi felügyeletét 2019. április 21-ig. A bíróság álláspontja szerint az ügyet gyakorlatilag már felderítették, a gyanúsítottak a bizonyítékokat nem tudják megsemmisíteni, a bizonyítási eljárás másféle befolyásolása sem merül fel.

A bűncselekmény kimagasló súlya, és annak magas büntetési tétele miatt a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a bíróság szerint indokolt a kényszerintézkedés. A bíróság ezért a legszigorúbb magatartási szabályok betartása mellett, nyomkövető eszközzel végzett bűnügyi felügyeletet rendelt el.

Az Index írta meg, hogy kedden szinte egy időben csaptak le az encsi Járási Hivatal parkolójában, és a szintén encsi, országos hírű étteremben is a nyomozók, onnan is elvittek egy férfit, aki a helyi földhivatal vezetője a hírek szerint.  • Hírek
  • Hírek