Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Rettentő unalmas lesz az év vége

D KOM20181219002
2018.12.26. 16:37

A két ünnep között is folytatódik a decemberi száraz november: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 3 és 10 fok közti nappali hőmérséklet mellett közepesen és erősen felhős időszakok váltják egymást, a Dél-Alföldön egy kevés napsütéssel megspékelve. Esni nem fog, legfeljebb északkeleten lehet "jelentéktelen vegyes halmazállapotú csapadék": szerda este havas eső, hószállingózás, csütörtökön inkább gyenge eső, esetenként ónos eső, fagyott eső.

Éjszaka főként az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben zúzmarás köd is képződik, amely csütörtökön helyenként tartósabban is megmaradhat. A késő esti órákig a Győr-Békéscsaba vonal széles sávjában még gyakran kísérik erős lökések a nyugati, északnyugati szelet, amely holnap már csak helyenként élénkülhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 3 és 10 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Az Időkép heti előrejelzése szerint egyébként az év végéig nem is nagyon változik az időjárás képe, száraz, az évszakhoz képest enyhe idő várható.

Európában egyébként -20 és +20 fok közti hőmérsékletre lehet számítani, előbbire Oroszországban, utóbbira Krétán és Andalúziában.

Borítókép: MTI/Komka Péter