Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szél Bernadett: A Fidesz nem létezik

2018.01.12. 19:11

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje pénteken sajtótjákoztatót tartott Budapesten. Az MTI alapján ezek voltak a politikus főbb gondolatok: 

  • Ha nem lenne az oligarcha-gépezet, a Fidesz hatalma összeomlana, ezért a jövőben "az lesz Orbán Viktor fő tevékenysége, hogy megpróbálja pénzforrással ellátni ezt a gépezetet".
  • A Fidesz nem létezik, az "egy brand, franchise, aminek van parlamenti képviselete, de egy csapat oligarchát takar, akik a magyarországi adófizetőkön élősködnek".
  • A választás tétje nem csak az, hogy ki vezeti az országot, hanem, hogy az oligarchákat akarjuk-e kormányon látni, vagy egy olyan kormányt, amely a magyar családok érdekeit képviseli
  • Bár a kormány azt állítja, nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, a KSH szerint viszont 1500-al csökkent a Fidesz alatt. A külföldön született gyerekek száma egyharmaddal nőtt, a Magyarországon születetteké viszont 2 százalékkal csökkent. Szavai szerint ez annak a következménye, hogy a kormány nem a magyar családokat segíti.