Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MSZP, a P, a Jobbik és az Együtt is tett-vett ma

D KOS20180113007
2018.01.13. 15:18

Együtt

A párt közleményt adott ki. A párt elfogadta ma az országos listát a 2018-as választásokra, Juhász Péter, az Együtt elnöke vezeti az Együtt listáját, Szigetvári Viktor pedig a párt miniszterelnök-jelöltje. Az első 60 hely felén női politikus található.

"Az Együtt továbbra is nyitott az egyéni választókerületi együttműködésre, mert az egyéni jelölti szavazat egy népszavazás Orbán Viktorról, a listaszavazat pedig a jövőről szól", írják.

MSZP + P

Az MSZP budapesti választmányi ülést tartott, amin részt vett a két párt közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely is. Utóbbi az MTI beszámolója alapján nagyjából ugyanazt mondta el, mint az évnyitójukon is, annyival kiegészítve, hogy a választáson nemcsak azok támogatják a Fidesz-KDNP-t, akik rájuk szavaznak, hanem a távol maradók és azok is, akik olyan ellenzéki pártra szavaznak, amely egyelőre nem tudja, miként kell egyensúlyozni az ország és saját érdekei között.

A szocialista párt elnöke, Molnár Gyula pedig azt hangsúlyozta, hogy el kell menni szavazni:

Nincs nyaralás, nincs telek, nincs baráti rendezvény, választás van, el kell mennie mindenkinek.

Jobbik

A Jobbik  budapesti jelöltbemutató sajtótájékoztatót tartott. Vona Gábor testi-lelki-szellemi megújulást tart szükségesnek, jelezve: ehhez egy pedagógusvezetőt, egy orvos-vezetőt és egy sportvezetőt indítanak egyéni jelöltként a fővárosban: Bardócz-Tódor András fizikatanárt a 2., Gyenes Gézát, a párt egészségpolitikusát a 12., Kovács Tamás volt kardvívót pedig a 4. választókerületekben, írja az MTI.

A Jobbik elnöke az 1300 menekült befogadására vonatkozó kérdésre azt közölte, hogy az ügyben a parlament rendkívüli ülésének összehívását javasolják. Az 1300 befogadottról Altus Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszélt egy máltai lapnak. Arról is beszélt, hogy épp a menekültek biztonsága érdekében nem hozták eddig nyilvánosságra a dolgot.

Nyitókép: Vona Gábor a Jobbik elnöke (balról a 2.) és a párt fővárosi jelöltjei, Kovács Tamás volt kardvívó (bal szélen), Gyenes Géza (jobbról a 2.) és Bardócz-Tódor András (jobb szélen) (Koszticsák Szilárd/MTI)