Árpád
-2 °C
4 °C

Íme Fodor Gábor újabb politikai sikere!

DMARC20171222005
2018.01.15. 14:26

A Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt - Liberálisok vezetői a mai napon megerősítették azon szándékukat, hogy közösen indulnak a 2018-as országgyűlési választásokon és közösen támogatják Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, írja a három párt a közös közleményükben.

És még azt is, hogy "a magyar társadalom többsége elégedetlen az Orbán-kormány mindent központosító, korrupt politikájával, és a változás érdekében együttműködést várnak az ellenzéktől. 2018-ban együtt fogjuk felszámolni az illiberális államot!"

Amit eddig tudtunk: az MSZP és a DK megegyezett a jelöltek felosztásáról, de nincs közös lista. A DK csak listavezetővel megy neki a választásnak, Karácsony pedig az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje. Emellett úgy tűnik, az MSZP és a Párbeszéd közös listán fog indulni, így nekik 10%-os küszöböt kell megugraniuk a parlamentbe jutáshoz. Ugyanezt a kockázatot Gyurcsányék azért már nem vállalták be egy a Párbeszédhez hasonlóan nehezen kimutatható pártért, a Momáért. Utóbbi elnöke, Bokros Lajos ki is borult emiatt.

Ahogy az várható volt, a milliókat maga mögött tudó Fodor Gábort 2014 után most sem hagyják az út szélén. Ez a közös indulás minden bizonnyal azt fogja jelenteni, hogy liberálisok is helyet kapnak a közös listán, de a közlemény nem szól arról, a szavazólapon logót is kapnának Fodorék. Azzal ugyanis 15%-os küszöböt kellene vállalniuk, és elég kevés az esély, hogy éppen Fodor Gábor miatt tennék meg a szocialisták. Fodor pártját ebben a pillanatban 9 közvéleménykutató cég közül három mutatja ki. Hibahatáron belül. 

(Borítókép:  Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt elnöke, Karácsony Gergely a Párbeszéd Magyarországért és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje, Kunhalmi Ágnes az MSZP budapesti elnöke és Molnár Gyula az MSZP elnöke a Békét biztonságot és egy boldogabb Magyarországot 2018-ra! című sajtótájékoztatón a budapesti Vörösmarty téren 2017. december 22-én. - f otó: Mónus Márton / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?