Nyakó letöltötte büntetését, megbocsátott neki az MSZP

2018.01.15. 14:03

Ahogy arról beszámoltunk, 2017 októberének közepén Molnár Gyula, az MSZP elnöke menesztette sajtófőnöki pozíciójából Nyakó Istvánt. A hirtelen döntés előzménye, hogy az MSZP szekszárdi szervezete hivatalos Facebook-oldalán teret adott annak a pletykának, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő fideszesekkel tárgyalt Szekszárdon. Gréczy tagadta, hogy igazak lennének a hírek. Elmondása szerint egész nap Budapesten volt. Ezért perrel fenyegette meg az MSZP-t. Az MSZP országos szervezete pedig erre gúnyos közleményben reagált.

„Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására. Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog" – írták Nyakóék. A Gyurcsánnyal akkor is éppen nagy tárgyalásokat folytató Molnárnak mindez sok volt, ezért felmentette Nyakót. Azt írta, éppen szövetségesekre van szükség, nem fér bele az ilyesmi.

Na, úgy tűnik, a választás közeledtével, 2018. január közepére Molnár haragja elszállt, és visszaengedte Nyakót a pozícióba. A hírt az ATV-nek is megerősítette Nyakó. A lapnak azt mondta, újbóli kinevezéséről a párt elnökségének múlt heti ülése döntött.