Zoom: A Fidesz minden szabad plakáthelyet lefoglalt decemberig

D MAR20150607001
2018.01.16. 09:56

A Zoom.hu azt írja, hogy információik szerint:

„Fidesz-közeli reklámügynökségek az összes politikai plakáthelyet begyűjtötték, valamennyi felületét lefoglalták idén decemberig, a Simicska Lajos-féle Publimontén kívül. Több piaci forrásunk is megerősítette, hogy állami hirdetésekre való hivatkozással minden kapacitást lekötöttek.”

A lap úgy tudja, ha valamelyik cég mégis úgy döntene, hogy a február 17-én kezdődő kampányidőszakban helyeket adnának bármelyik másik pártnak, akkor bukják az egész éves, decemberig szóló szerződésüket. Simicska plakáthelyein és a piaci szereplők által lefoglalt hirdetési felületeken kívül a lap szerint kb. 6-8 ezer óriásplakáthely marad, amin pártok hirdethetnek. A Fidesz-közeli reklámcégek most ezeket foglalták le.

„A lefoglalás nem azt jelenti, hogy előre kifizettek valamennyi helyet, és azt sem, hogy feltétlenül hirdetnek majd. A lényeg, hogy tartják a felületet, és más nem helyezhet el rajta hirdetést" – írja a lap.

FRISSÍTÉS!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az állításra úgy reagált: "A Zoom.hu híre valótlan. Egyetlen foglalás sincs decemberig, a kormány csak a szokásos év eleji kampányokat bonyolítja, ez a piaci plakáthelyek kilencven százalékát nem érinti. A reklámügynökségek egyéb piaci tevékenységéhez a kormánynak semmi köze nincs." A Zoom.hu ugyanakkor arra utalt, hogy nem a kormánynak, hanem a Fidesznek foglalták le a plakátokat.