A krumpli lesz a kampány csodafegyvere

2018.01.23. 17:25

Régi szép hagyomány a Fidesz körében, hogy valahogy mindig pár hónappal a választások előtt kezdenek el krumplit osztani az időseknek. Ez történt 2010 januárjában, vagy tavaly decemberben is, amikor személyesen Rétvári Bence osztotta az ingyen burgonyát a nyugdíjasoknak.

A jó szokás 2018-ban sem ér véget, most a Hegyvidéki Fidesz osztott meg felhívást az önkormányzati krumpliosztásról a XII. kerület különböző pontjain, ahol a 65. életévét betöltött idős személyek igényelhetnek olyan akciós kupont, amit aztán öt kilogramm krumplira válthatnak.

Ezeket a kuponokat csak január 17. és 29. között lehet kiváltani, illetve 22-től a burgonyát már csak a Polgármesteri Hivatal előtt lehet átvenni. Az egyelőre nem világos, hogy ha Vácon Rétvári Bence decemberben fejenként 10 kiló krumplit osztott szét, akkor a hegyvidéki időseknek miért csak 5 kiló krumpli jár.

Az ételosztással egyébként furcsa kapcsolatban áll a Fidesz, egy ideig úgy tűnt, hogy akadályozni próbálják a kampányidőszakon kívül is segítő civil szervezeteket, de aztán az EMMI cáfolta a híreszteléseket. Ennek ellenére a DK-t már kifejezetten akadályozta a fideszes pécsi bürokrácia abban, hogy babgulyást osszanak a helyieknek, ahogy a Heti Betevő segélyszervezet is kénytelen magánterületen ételt osztani, mert sehonnan sem kapnak engedélyt.