Jolán
2 °C
4 °C

A krumpli lesz a kampány csodafegyvere

2018.01.23. 17:25

Régi szép hagyomány a Fidesz körében, hogy valahogy mindig pár hónappal a választások előtt kezdenek el krumplit osztani az időseknek. Ez történt 2010 januárjában, vagy tavaly decemberben is, amikor személyesen Rétvári Bence osztotta az ingyen burgonyát a nyugdíjasoknak.

A jó szokás 2018-ban sem ér véget, most a Hegyvidéki Fidesz osztott meg felhívást az önkormányzati krumpliosztásról a XII. kerület különböző pontjain, ahol a 65. életévét betöltött idős személyek igényelhetnek olyan akciós kupont, amit aztán öt kilogramm krumplira válthatnak.

Ezeket a kuponokat csak január 17. és 29. között lehet kiváltani, illetve 22-től a burgonyát már csak a Polgármesteri Hivatal előtt lehet átvenni. Az egyelőre nem világos, hogy ha Vácon Rétvári Bence decemberben fejenként 10 kiló krumplit osztott szét, akkor a hegyvidéki időseknek miért csak 5 kiló krumpli jár.

Az ételosztással egyébként furcsa kapcsolatban áll a Fidesz, egy ideig úgy tűnt, hogy akadályozni próbálják a kampányidőszakon kívül is segítő civil szervezeteket, de aztán az EMMI cáfolta a híreszteléseket. Ennek ellenére a DK-t már kifejezetten akadályozta a fideszes pécsi bürokrácia abban, hogy babgulyást osszanak a helyieknek, ahogy a Heti Betevő segélyszervezet is kénytelen magánterületen ételt osztani, mert sehonnan sem kapnak engedélyt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?