Szilvia
5 °C
16 °C

Hadházy: Lehet olyan hely, ahol visszalépünk valaki javára

2018.01.25. 04:58

Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével a Magyar Narancs készített interjút. Sok dologról szó esik benne, többek között az Orbán-kormány leváltásának lehetőségeiről, illetve a politikus Korrupcióinfójáról, illetve az ott feltárt visszaélések utóéletéről. És természetesen felvetődik az is, hogy az LMP mennyire nyitott további választási együttműködésekre, jelölti koordinációra.

D  AS20170606002
Fotó: Kovács Tamás

Hadházy szerint Orbánék leváltásának egyik feltétele lenne, hogy az ellenzéki oldalon ne az legyen a kizárólagos téma, hogy ki, kivel fog össze, és ki tesz keresztbe kinek. És megismétli, amit már korábban is mondott

az LMP-nek van egy határozott álláspontja az összefogásról, viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lennénk kompromisszumképesek.

Erre a Magyar Narancs meg is kérdezi Hadházyt, hogy ez azt jelenti-e, hogy az LMP hajlandó támogatni más jelölteket úgy, hogy sajátjukat visszaléptetik. Hadházy erre azt válaszolja:

Elképzelhetőnek tartom, hogy lesznek megállapodások, és fogunk olyan politikai szereplőt támogatni, aki nem az LMP-hez vagy az LMP szövetségesei közé tartozik.

Hozzáteszi, hogy természetesen csak olyan jelölteknél fordulhat ez elő, akik valóban a változásban érdekeltek. És ebbe beleférhet, hogy akár pártpolitikus javára is visszalépjenek. Bár egyelőre még nincs ilyen. Szerinte egyértelmű, hogy más pártokban is vannak ilyen emberek, de azért alapvetően abban érdekeltek, hogy az LMP minél erősebb legyen, és mind a 106 körzetben össze fogják szedni az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket.

"Azt nem mondom, hogy nem lesz olyan hely, ahol nem lépünk vissza valaki javára"

– mondja Hadházy, és hozzáteszi: "de ennek a párton belül szigorú feltételei lesznek".

Kedden írtunk az MSZP-Párbeszéd nyíregyházi fórumáról, ahol Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke erősen kritizálta az LMP elutasító magatartását.

Ha az LMP be akarja bizonyítani, hogy lehet más a politika, az a minimum, hogy Mellár Tamás és az esélyesebb jelöltek javára visszalépnek. Ha ez nem lesz, Orbánt tartják hatalomban

– mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?