Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karácsony Gergely szövetséget kötött a szélsőbaloldallal

2018.01.25. 15:45

Együttműködési megállapodást kötött a Vajnai Attila elnök képviselte Európai Baloldal – Munkáspárt-2006, a Kalmár Szilárd alelnök képviselte Balpárt és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje - közölte csütörtökön a Párbeszéd.

Mindenben nem értünk egyet, de abban igen, hogy markánsan baloldali ajánlat nélkül nem lehet leváltani a Fideszt

- áll a közleményben, amely nem részletezi, miben nem értenek egyet a szövetségesek. De Vajnai Attila, a Thürmer Gyula-féle Munkáspárt egykori alelnöke például rendszeresen azzal véteti magát észre a nyilvánosságban, hogy a tiltott önkényuralmi jelképnek számító vörös csillaggal a mellkasán jelenik meg közterületen. Egyszer akkor vitték el a rendőrök, amikor Kádár János sírjára akart elhelyezni egy vörös csillagos koszorút.

Akkor mégis miért a szövetség? "Karácsony Gergely vállalja: kormányra kerülve képviseli, hogy a lakhatáshoz és a szociális biztonsághoz való jog egyaránt alkotmányos alapjoggá váljon." A közleménybe egy kormány politikáját kritizáló, marxista-kommunista szellemiségű mondat is becsúszott: "a nacionalista, idegenellenes indulatok felkorbácsolása azt a célt szolgálja, hogy az osztályelnyomást leplezze, kijátszva egymás ellen az elnyomottakat."

Az Európai Baloldal és a Balpárt vállalja, hogy támogatja a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, mellette kampányol, "valamint az Európai Parlament Egyesült Baloldal/ Északi Zöldek (GUE/NGL) frakciójának és az európai baloldali pártok vezetőinek politikai támogatását is kéri a szociális demokrácia programjához".