11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Kihirdették a Jobbik jelöltjeit

2018.01.26. 12:45

Mind a 106 választókerületben indít képviselőjelöltet a Jobbik az április 8-ai országgyűlési választáson, az ellenzéki párt pénteken tette közzé az egyéni indulók listáját - közölte Szabó Gábor pártigazgató.

A párt péntek reggel hivatalosan regisztráltatta magát a választáson induló jelölő szervezetek között a Nemzeti Választási Irodánál.

A párt honlapján közzétett listából  kiderül, hogy

  • Vona Gábor pártelnök, miniszterelnök-jelölt Heves megye 2-es körzetében indul egyéni jelöltként,
  • az alelnökök közül Z. Kárpát Dániel Budapest 10-es (Óbuda), Sneider Tamás Heves megye 3-as (Heves), Volner János - aki frakcióvezető is - Pest megye 12-es (Cegléd), Fülöp Erik, aki Tiszavasvári polgármestere is, Szabolcs-Szatmár Bereg megye 2-es körzetében (Nyíregyháza) méreti meg magát. A többi alelnök, Janiczak David, Ózd polgármestere és Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere nem indul egyéni körzetben.
  • A Jobbik szóvivői közül Mirkóczki Ádám Heves megye 1-es (Eger), Jakab Péter Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es (Miskolc), Apáti István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5-ös (Mátészalka) körzetében lesz egyéni jelölt, míg Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke Budapest 6. választókerületében (VIII. kerület) indul.

A pártigazgató szerint az országos jelöltállítási folyamat során kiválasztott politikusok "magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel" állnak rajtvonalhoz a jövő szempontjából sorsdöntő küzdelemben, amely után a magyar emberekkel biztonságos, élhető, igazságos és szabad Magyarországot kívánnak teremteni.

Szabó Gábor jelezte azt is, hogy a Jobbik önállóan készül a kormányváltásra annak ellenére is, hogy "a hatalom az Állami Számvevőszéket felhasználva a törvénytelenül kiszabott 663 milliós bírságággal próbálta volna megakadályozni a parlamenti választáson való indulásunkat, de ezt a céljukat sem sikerült elérniük". Beszámolt arról, hogy a párt csütörtök estig mintegy 101,24 millió forint támogatást kapott 6503 magyar felajánlótól a bírság kifizetésére indított gyűjtés során.  • Hírek
  • Bankszámla