Berta, Bettina
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Orbán fejlövéséről fantáziált egy pécsi szocialista

2018.02.02. 14:23

A Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel az MSZP vezetését, hogy zárják ki a pártból azt a pécsi tagjukat, aki egy olyan képet kommentelt egy Mesterházy Attiláról szóló Pesti Srácok-poszt alá, amin Orbán Viktor halántékából vér csorog. A Simon József által posztolt képen az a felirat díszeleg, hogy

Keresd a hibát! Én nem találtam.

simon jozsef fb

Simon Józsefről kiderült, hogy az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja, Tóth Bertalan szocialista parlamenti frakcióvezető korábbi kampányfőnöke. Ezért Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője péntekre élő nyilatkozatban fejtette ki, "választ vár" Karácsony Gergelytől, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjétől, valamint Molnár Gyula szocialista pártelnöktől arra,

megengedhetőnek tartják-e az MSZP-ben, hogy valaki politikai ellenfelei kivégzésére hívjon fel, illetve ezt kívánatosnak tüntesse fel.

A frakcióvezető végül arra hívta fel Simon Józsefet, Karácsony Gergelyt és Molnár Gyulát, hogy kérjenek bocsánatot Orbán Viktortól, és felszólította a szocialistákat, hogy "a közéleti szerepvállalásra nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan" pécsi politikust azonnali hatállyal zárják ki a pártból.

Frissítés: az MSZP Botkával vág vissza

Péntek kora délután az MSZP közleményben reagált az ügyre. Ebben a konkrét esetről csak annyit írnak, hogy

Az MSZP a gyűlöletkeltés minden formáját elutasítja, ezért arra kéri szimpatizánsait, hogy a Fidesszel szembeni elégedetlenségét április 8-án, a szavazófülkében mutassa meg, és csak ott.

Viszont azt is leszögezi, "Ide vezet a Fidesz által évek óta folytatott gyűlöletkeltés", és emlékeztetnek arra, hogy ősszel az Echo TV-ben Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese azt mondta:

Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie.

És a szocialisták sérelmezik, hogy a Fidesz a mai napig sem határolódott el ettől a kijelentéstől. A közleményből pedig kiderült, hogy ők sem kérnek bocsánatot.

(MTI)