Szélsőséges dumája ellenére maradhat a Momentum pécsi elnöke

2018.02.02. 11:00

Buzizik, cigányozik és zsidózik a Momentum Mozgalom pécsi elnöke egy 2010-es felvételen, amit az  Origo  tett közzé.  Nemes Balázs a párt országos listájának nyolcadik helyén szerepel.

A politikus a másfél órás beszélgetésben egyebek mellett azt mondta, belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, ha valaki megdobálja a melegfelvonulást, „utcakővel picit durva” lenne, de ételmaradékkal rendben van, „pláne, ha tojásról, záptojásról vagy vajsavval töltött tojásról van szó”.

Nemes Balázs szerint „Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia sem”. És elsütötte a szélsőjobboldali retorika egyik kedvenc viccét, miszerint „Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá”.

Arról is beszélt, hogy az alkotmányos monarchia híve, mert a köztársasággal csak a baj van. Később pedig egy bűnügyi hír kapcsán cigányozott egy sort.

A párt szűkszavú közleményben reagált a leírtakra:

Nemes Balázs pont a Momentum közössége miatt is távolodott el a szélsőségektől. Ha a Momentum képes ezt megtenni nagyobb tömegekkel, nagy szolgálatot tesz Magyarországnak.