Könnyeivel küszködve lépett vissza a gyöngyösi szocialista jelölt

2018.02.06. 15:34

Visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben és kilép az MSZP-ből is Hiesz György, Gyöngyös polgármestere – írta kedden a Heol.hu.

A városvezető sajtótájékoztatóján a Heves megyei lap szerint könnyek közt mondta:

Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre, és most is, amikor visszalépek, akkor is azt mondtam, hogy nekem csak egy fontos van, a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása, és így talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig.

A helyi MSZP egykori alapító tagja azt is bejelentette, hogy elhagyja pártját, és függetlenként folytatja munkáját, és párton kívüliként indul majd a jövő évi polgármesteri választásokon is. Hiesz konkrét konfliktust vagy ügyet nem említett a vissza-, illetve kilépés okaként. 

Az MSZP a történtekre közleményben reagált, melyben Hiesz György váratlan bejelentését „sajnálattal”, de tudomásul vették, városvezetői munkájához pedig a párt sikereket, magánéletében pedig sok boldogságot és jó egészséget kívánt.

Hiesz György
Hiesz György
Fotó: Vajda János / MTI

Egyébként a Gyöngyöst és környékét magába foglaló Heves megyei 2. választókerületben a Republikon Intézet decemberi felmérése szerint a Fidesz jelöltje, Horváth László 51 százalékkal magasan vezet a Jobbik elnöke, Vona Gábor előtt, akinek 26 százalékot mértek. Hieszt 18 százalékra mérték. A 24.hu által készített, a Republikon adatait felhasználó választókerületi elemzése szerint nincs olyan konstelláció, melyben Horváthot egy baloldali vagy egy jobbikos jelölt meg tudná verni.