Judit
3 °C
7 °C

Őrület: a Botka-ellenes Lattmann Tamást miniszterelnöknek jelölték

2018.02.12. 16:19

Emlékeznek még Lattmann Tamásra? Ő az a nemzetközi jogász, aki tavaly év elején bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, miután szocialista politikusok erre biztatták. Ám nagyobb nyomokat hagyott a magyar politikai életben, amikor a Tarjányi Péter-féle mozgalom tagjaként kiállt nyilvánosan szapulni Botka Lászlót.

A Magyar Progresszív Mozgalomnak kimondottan az volt a célja, hogy félreállítsa Botka Lászlót. Lattmann ebben részt vett, és mondhatni gyors sikert is aratott, pár nap múlva - igaz, ebben más okok is közrejátszottak - Botka félreállt. A mozgalom azóta meg is szűnt, ám Lattmannak megmaradtak a politikai ambíciói.

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt, igen, ez a Torgyán József-féle FKgP, egy sajtómeghívóban közölte, hogy csütörtökön bemutatja miniszterelnök-jelöltjét: Lattmann Tamást. Ehhez két szövetséges pártot is találtak: a sosem hallott Változást Akaró Szavazók Pártja, illetve a szintén nem ismert Színes Magyarország Párt is beáll Lattmann mögé.

Lattmannt rögtön meg is kérdeztük: tényleg, miért, hogyan?

Lattmann az Indexnek megerősítette az indulását. Azt mondta, amikor tavaly bejelentkezett miniszterelnöknek, az FKgP is megkereste, onnan a kapcsolat. Mivel az ellenzéknek nem sikerült összeállnia egy párton kívüli civil kormányfőjelölt mögött, Lattmann szerint arról kellett döntenie, esélyt ad-e az elkészített programjának vagy feladja. "Az FKgP-nél tökéletes fogadókészség volt a programomra" - mondta Lattmann. Ezt majd csütörtökön ismertetik.

A kérdésre, hogy hány százalékot ad magának, hogy miniszterelnök lesz?, azt mondta, nem akart jósolni. "Jelenleg nem mérik az FKgP-t, az nulla százalék, innen csak felfelé vezet út."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?