Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Müezzin hívott imára Vona sajtótájékoztatóján

DMARC20180220016
2018.02.20. 18:10

Úgy indult, mint bármelyik sajtótájékoztató. Vona Gábor most éppen a pártja választási programját mutatta be. A Jobbik elnöke egyebek mellett

  • elszámoltatást,
  • korrupcióellenes ügyészséget,
  • határőrséget,
  • otthonteremtési- és bérlakásprogramot,
  • 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulást,
  • egészségügyi fejlesztést,
  • korszerű oktatást

akar.

És akkor most adjuk át a szót az eseményről tudósító MTI-nek:

"A sajtótájékoztató egy pontján müezzin imára hívó szava szólalt meg feltehetőleg felvételről a teremben, amire Vona Gábor úgy reagált, »nagyon vicces, nagyon köszönjük ezt a lehetőséget«, majd megkérte, hogy kapcsolják azt ki; erre az azt elindító férfi elhagyta a termet."

Vona ellen egy ideje már lejárató kampányt folytat a propagandasajtó, az elmúlt hetekben azzal álltak elő, hogy az iszlámot dicsőíti. Orbán Viktor a vasárnapi évértékelő beszédében tőle szokatlan módon viszonylag sokat beszélt az ellenzékről. Vonáékat éppen az iszlámmal támadta: "a szebb napokat látott nemzeti párt azzal állt elő, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye" – mondta.

   

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép: Vona Gábor a Jobbik elnöke miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatón ismerteti pártja választási programját a budapesti Prestige hotelben 2018. február 20-án. MTI / Mónus Márton)