Fidesz-válasz a romló korrupciós-indexre: Soros! Kerítés!

2018.02.22. 17:52

Egy nap után reagált a Fidesz a Transparency International (TI) korrupciókutató intézet jelentésére, ami szerint 2017-ben Magyarország Bulgária után a második legkorruptabb ország volt az Európai Unióban.

A reagálásban nem a vizsgálat módszertanát, vagy annak eredményeit cáfolja a Fidesz. A párt közleménye szó szerint:

A Soros által pénzelt Transparency International most is azt a két európai országot - Magyarországot és Bulgáriát - támadja, amelyek kerítést építettek az illegális migráció ellen.

Szijjártó Péter egy más témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján jobban kibontotta az összefüggés szálait. Eszerint a korrupciós index publikálása 

egy újabb megnyilatkozása a nemzetközi szervezetek Magyarország elleni példa nélküli támadásának, amely kizárólag arról szól, hogy nem értenek egyet az ország migrációs politikájával.

Mint arról beszámoltunk, a Transparency International minden évben kiadja a Korrupció Érzékelési Index jelentését, amelyben pontozza a világ országait aszerint, hogy helyi szinten mennyire érzik korruptnak az országot az ottani állampolgárok, gazdasági szereplők és civilek. A most megjelent jelentés szerint Magyarország kilenc helyet rontott tavaly a korrupciós listán, ezzel a 66. helyen áll.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.