Pál
-1 °C
5 °C

Már 147 egyéni jelöltet jelentettek be

2018.02.22. 09:53 Módosítva: 2018.02.22. 10:33

Már 147 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, és 39-et már nyilvántartásba is vettek a választási bizottságok - írja az MTI.  A Nemzeti Választási Iroda csütörtök reggeli adatai szerint 147 jelölt közül 104 a Fidesz-KDNP színeiben indul. A nyilvántartás szerint a főváros 10. egyéni választókerületében - ennek a III. kerület a központja - és Fejér megye 5. számú választókerületében - ennek Sárbogárd a központja - nincs még bejelentett jelöltje a Fidesz-KDNP-nek.

FRISSÍTÉS!

Közleményt küldött Kiss Anita jegyző, hogy Menczer Erzsébet, a Fidesz-KDNP jelöltje leadta az ajánlásait már kedden. Csak egy adminisztrációs hiba miatt ezt nem jelezte a rendszer. Tehát Menczernek nem volt semmilyen problémája az ajánlásgyűjtéssel. Akkor a Fidesz-KDNP jelöltjei közül már csak a sárbogárdi jelölt az egyetlen, akinél továbbra sem jelzi a rendszer, hogy ő is leadta az ajánlásait.

További 28 jelöltet az MSZP-Párbeszéd színeiben jelentettek be, hét a Jobbik jelöltje, négy független, és egy-egy bejelentett jelöltje van már az Együtt - A Korszakváltók Pártjának, az A Mi Pártunk - IMÁ-nak, az Értünk Értetek - A Hiteles Pártnak és a Közös Nevező 2018-nak.

A választókerületi választási bizottságok 39 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek is: 33 a Fidesz-KDNP jelöltje, 3 az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, egy a Jobbiké, egy az Értünk Értetek jelöltje, egy pedig függetlenként indul.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-ei határidőig összegyűjt 500 érvényes ajánlást, amelyek gyűjtésére hétfőtől nyílt lehetőség a jelölteknek és a jelölő szervezeteknek.

A leadott ajánlások ellenőrzésére három napja van az illetékes választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.