Máris elindult a Fidesz pozitív kampánya

Zajlik a választási kampány

Index
2018.02.27. 14:48

Választási kampány eddig (2255. nap)

46 . nap - április 8.
Spontán tüntetés az Oktogonnál
35 . nap - március 28.
Mi a választás tétje?
29 . nap - március 22.
Orbán reagált a Facebook-botrányra
24 . nap - március 17.
Vona 11+1 minisztériumban gondolkozik
22 . nap - március 15.
Ez volt március 15. 2018-ban
16 . nap - március 9.
Kisatírozták Kunhalmi Ágnes fogát
15 . nap - március 8.
Lévai Katalin feljelenti az Indexet!
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Horváth Laci (Fidesz) ismét nagyszerű közönséget talált.

  • A DK szerint "megroggyant az orbáni diktatúra", az ellenzéki párt úgy véli, hogy a hódmezővásárhelyi bukás "extrém reakciót váltott ki" Orbánból. "A mi pénzünkön fenntartott álciviljeit ismét az utcára küldi, hogy megpróbáljon erőt demonstrálni. Nem fog sikerülni, a rendszer a végéhez közelít. A Fidesz úgy készüljön, hogy ez búcsúmenet lesz" - írja Rónai Sándor helyettes pártszóvivő az MTI-nek elküldött közleményben. 

  • "A Demokratikus Koalíció a kormányváltás után stabil, kiszámítható gazdaságpolitikával évi 4 százalékos gazdasági növekedésre számít, a Fidesz perverz újraelosztását átszabva pedig arányosabb jövedelem-elosztást ígér, hogy a társadalom nagyobbik fele ne vesztesnek, hanem nyertesnek érezhesse magát" - közölte a DK-s Molnár Csaba. 

  • Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje a Médiatanácshoz fordul, miután a közmédia a hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelemről szerinte "leginkább sehogy sem tájékoztatott". 

  • A Magyar Liberális Párt Sermer Ádám elnökhelyettesünk képviseletével csatlakozott az Elios-botrányt vizsgáló, ellenzéki árnyékbizottság munkájához - közölte a párt. 

  • És erre a fideszes politikus büszkén fel is hívta választói figyelmét.

  • Mi lesz így? Ki állítja meg Sorost?

  • "A parlament Népjóléti bizottságában a kormánypárti képviselők Selmeczi Gabriella vezetésével indoklás nélkül leszavazták az összes javaslatomat, és ezzel az út szélén hagytak több százezer rákos beteget, a sürgősségi ellátástól joggal rettegő milliókat, 200 ezer endometriózisban szenvedő nőt és az egész magyar társadalmat, akinek a nevében benyújtottuk a Kincses Gyula által kezdeményezett összellenzéki egészségügyi minimumot is" - írta a Párbeszéd politikusa a Facebook-oldalán. 

  • "Érdekes, az ürességtől kongó stadionok gyepszőnyegeit tudják fűteni,az iskolákban viszont nem jut pénz a nyílászárókra?! Ez ismét jól mutatja mi a fontos Orbánnak" - írta Facebook-oldalán az MSZP-s Mesterházy Attila. Az előzmény egyébként ez a sztori

  • Finnországban országos vaddisznóvadászatot hirdettek a hétvégére, hogy csökkentsék az afrikai sertéspestis behurcolásának veszélyét és a károkat, amelyeket a vadak a termőföldeken okoznak, ám összesen hét állatot öltek meg.

    És hogy mi köze ennek a magyarországi választási kampányhoz? - kérdezhetik most okkal. Az égvilágon semmi, csak arra voltam kíváncsi, mennyire éberek a kedves olvasók.

  • A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas mélységesen elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári irodája ellen intézett kedd hajnali támadást, melyből szerintük világosan látszik, hogy a szélsőséges politikai eszmék ismét előretörőben vannak Ukrajnában.

  • "Ételre mindenkinek ugyanúgy szüksége van, ezért az alapvető élelmiszerek áfájának további csökkentése már nem tűr halasztást! A nélkülözők, a nyugdíjasok több mint fele szegénységben él, de a Fidesz adópolitikája továbbra is csak a gazdagoknak kedvez" - közölte az MSZP-s Gőgös Zoltán egy MTI-nek küldött közleményben. 

  • A gáztározók feltöltését ígéri a DK

    A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy biztonságos mennyiségű gáztartalékot halmoz fel a magyarországi tározókban, ha kormányra kerül. A párt szóvivője szerint itt van az igazi tél, a "méregdrágán megvásárolt" gáztározókban viszont alig van tartalék gáz. A valóban felhasználható mennyiség 1,1 milliárd köbméter, amely körülbelül 15 napra elegendő az ország számára - mondta a politikus.

  • A Momentum már bárkivel hajlandó együttműködni

     A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében - jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke. Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie: legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára. 

    Fekete-Győr András szerint ezek a jelöltek azok, akik a politikából kiábrándult, bizonytalan szavazókat is el tudják majd vinni szavazni. Szerinte minderről március 5-e után érdemes beszélni.   

  • A Jobbikkal való választási együttműködéssel kapcsolatban Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje akadémikusnak értékelte a visszaléptetéseket firtató kérdéseket, mert a Jobbik "kőkeményen" elutasította az együttműködést. Szerinte a Jobbik-szavazók majd eldöntik, hogy a kormányváltás érdekében átszavaznak-e az esélyesebb jelöltekre.

    Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy március 15-én békemenet lesz, Karácsony azt mondta, "napnál világosabb, hogy a Fidesznek tele van a gatyája és most megpróbálnak valamit kitalálni annak érdekében, hogy ne veszítsék el ezt a választást". Ez nem fog sikerülni! - mondta. Karácsony azt is mondta, az MSZP-Párbeszéd feladata, hogy a békés fejlődés és a szabadság híveit hívják az utcára. Ezért március 15-én 15 órakor a Szabadság híd pesti hídfőjéhez várják azokat az embereket, akik valóban egy békés, szabad, igazságos országot szeretnének - mondta. 

  • Azt még nem tudjuk, mindenesetre a Fidesz FB-oldalán már a pozitív kampányt kezdték el nyomni.

  • A mai napon hivatalosan is megnyílt a Remény Központ. A fórumot Fekete-Győr András nyitotta meg. A Remény Központ szerinte arra szolgál majd, hogy "a választók - éljenek akár Budapesten, akár Szegeden, akár Dombóváron - alá tudjanak írni azoknak a hiteles jelölteknek, akik az ő körzetükben indulnak." A központba meghívták az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit is - írták a közleményükben.

    Fekete-Győr kijelentette: "A Fidesz győzelmi mítosza leomlott, a rendszer leváltható, Orbán és NER lovagjai elzavarhatók. Ha meg akarjuk ismételni a hódmezővásárhelyi diadalt országszerte, félre kell tennünk a szekértábor-logikát!"

    A Momentum elnöke megismételte azt a három feltételt, amely alapján visszalépnek egy másik párt jelöltje javára: 

    1. Legyen hiteles és tisztességes az ellenzéki jelölt.
    2. Legyen matematikai esélye győzni.
    3. A többi párt is lépjen vissza az egy esélyes javára. 
  • "Karácsony Gergely, Zugló polgármestereként is bizonyította, hogy nem állna a Soros-terv útjába" - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden újságíróknak. Szerinte Karácsony Gergely nemcsak a kerítést bontaná le, hanem az általa vezetett zuglói önkormányzatnál olyan migránsbarát javaslatok születnek, illetve olyan rendezvényeket tartanak, amelyek lényegében a Soros-tervhez tartoznak.

    Budai Gyula szavai után érdemes felidézni a Demokrata-főszerkesztő Bencsik András tegnapi szavait is

    azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb.

  • Elsőként a Fidesz-KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra: a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjeit. 

    A www.valasztas.hu 11 óra 25 perces adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületből (Hajdúszoboszló) rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot.

    Amúgy már több mint 400 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 202-t vettek már nyilvántartásba. Ebből 106 a Fidesz-KDNP, 49 az MSZP-Párbeszéd, 49 a Jobbik, 46 az LMP, 33 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Függetlenként négy jelöltet jelentettek be. 

  • Amikor múlt héten Orbán Viktor az egri jelöltnek, Nyitrai Zsoltnak segített neki aláírásokat gyűjteni, az erről készült videó rögtön azzal indult, hogy Orbán közölte Nyitraival:

    Mosógépet könnyebb eladni, mint téged.

    Ezt lovagolta meg a Jobbik, tőlük kaptunk ugyanis aktuális egri képeket. 

  • Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere a Facebook-oldalán tette közzé azt a levelet, amelyet a kerület közterületein plakátoló vállalatoknak küldött. Ebben emlékeztette őket arra, hogy a helyi jogszabályok tiltják a gyűlöletkeltő tartalmak kihelyezését.

    A mellékletben pedig meg is mutatta, hogy például a kormány Stop Soros plakátjaira, illetve az "Együtt bontanák le a határzárat"-féle plakátra gondol.

    A Facebook-bejegyzésében Gajda ehhez annyit tett hozzá, hogy "reméljük elég lesz a levél, ha nem akkor eltávolítjuk ezeket a plakáthelyeket".

    (via 444)

  • Az Európai Baloldal a volt munkáspárti Vajnai Attila pártja, mai tudásunk szerint kevesebb szavazóval, mint Fodor Gábor, de most a következő trollkodással vétette észre magát. 

    Az Európai Baloldal Sajtóirodája ezért a Szijjártó Péter nyilatkozatát elítélő közleményében nagybetűkkel titkos üzenetet rejtett el, amely összeolvasva a „TIBORCZ ISTVÁN LEBUKOTT” mondatot adja ki. Az MTI elsőre ugyan kiszerkesztette a nagybetűket, de nyomatékosan kértük tőlük a változatlan közlést.

    És itt a közlemény, sikerült, gratulálunk, sírunk:

    Le kell váltani a kormányT, mIelőtt az ENSZ-Ből is kilépnének

    Az Európai BalOldal tiltakozik SzijjáRtó Péter gerinCtelen képmutató és elképesZtő nyIlatkozata miatt, amelyben lemondáSra szólíTja fel az ENSZ emberi jogi főbiztosát.

    Mi megismételjük Zeid Raad al-Husszein szaVait és kijelentjük, hogy OrbÁN Viktor idegengyűlölő és rasszista.

    A minisztereLnök ugyan nem ragadtatta El magát nyílt antiszemitizmusra, de a Soros-propaganda miatt hívei ezt elvégzik helyette a közösségi médiában.

    A hódmezővásárhelyi Fidesz BUKás immár előrejelzi, hogy a rezsim falai Omladoznak.

    Sürgősen le kell válTani a kormányT, mielőtt nem csak az EU-ból, de az ENSZ-ből is kiléptetik hazánkat.

  • A Magyar Idők honlapján jelent meg egy gyűjtés arról, hogy az elmúlt nyolc évben mit ért el az Orbán-kormány.

    Az ellenzék mostanság azzal támadja a kormányt a választások előtt, hogy nincs programja. Ez azért furcsa, mert eddig folyamatosan azért kritizálták a kabinetet, hogy rossz a programja és tönkreteszi az országot. Amíg kiizzadják magukból, hogy valóban miért is kössenek bele az Orbán Viktor vezette kormányba, nézzük meg azt a végeláthatatlan listát, hogy mi minden történt hazánkban 2010 óta. Ez segít a szavazóknak, és talán mankót ad az ellenzéknek, hogy eldönthessék, hogy most merre van a hány óra. A felsorolás a teljesség igénye nélkül készült.

    A listán a devecseri iszapkatasztrófa kezelésétől kezdve a kulturális örökségek felújításáig rengeteg tétel szerepel. Nem lepődnénk meg, ha ez a lista a hivatalos Fidesz-kommunikációban, képviselői oldalakon is felbukkanna.

  • Miután pár hete a Magyar Nemzet megírta, hogy Pintér Sándor nyugdíjba vonul, most az az Atv.hu főmunkatársát úgy tájékoztatták, hogy mégsem, két évig marad.

    Egy hozzáértő, alapos elemző ezt feltehetően így kommentálná: két lehetőség van, vagy így lesz, vagy nem.

    További részleteket itt olvashat arról, hogy kiről hallani, hogy azt mesélik róla, hogy valószínűleg lehet, hogy nem lesz miniszter vagy talán esetleg mégis miniszter lesz.

  • A tegnap elfogadott országos listáról érdeklődtem, hogy esetleg nyilvánosságra hozzák-e. Egymásnak ellentmondó információk szivárogtak ki ugyanis a nevekről.

    A Fidesz ezúttal elég gyorsan válaszolt, de nem a listát küldte el, hanem csak annyit, hogy hamarosan elérhető lesz a Fidesz honlapján. Amint megjelenik, jelentkezünk.

  • A parlamenti választás miatt kedden fel kell függeszteni a folyamatban lévő országos aláírásgyűjtéseket, és szerdáig egy népszavazási kezdeményezés szervezőjének kell még bevinnie az eddig összegyűjtött aláírásokat a Nemzeti Választási Irodába. Ha ezt nem teszi meg, azzal érvényteleníti a már összegyűjtött aláírásokat. 

    A népszavazásról szóló törvény szerint az országgyűlési képviselők általános választásának napját megelőző és követő negyvenedik nap között szüneteltetni kell az országos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtését. 

    momentum
    Fotó: Bécser Vera / Momentum

    Az április 8-ai voksolást megelőzően ez a rendelkezés két országos népszavazási kezdeményezést érint. 

    • Az egyik kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés írja elő a törvény alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett személyek vagyonnyilatkozataiban foglaltak helytállóságának rendszeres, kötelező, a hatósági nyilvántartásokban foglalt adatokkal való összevetéssel történő vizsgálatát?" Ezt a kérdést Schádi Tamás István magánszemély kezdeményezte, a Kúria - megváltoztatva a Nemzeti Választási Bizottság határozatát - a kezdeményezést tavaly október 24-én hitelesítette. A szervező február 6-án le is adta a 19.999 ívet az NVI-nek. 
    • A másik érintett országos népszavazási kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?". Ezt a kérdést Kádár Barnabás - aki akkor a Momentum elnökségi tagja volt - magánszemélyként nyújtotta be hitelesítésre, a Kúria november 7-én változtatta meg az NVB döntését és hitelesítette a kérdést. Ennek az aláírásgyűjtésére november 21. és március 20. között lett volna lehetőség, de a szervező még nem adta le az íveket az NVI-nél. 

    Az aláírásgyűjtési moratórium érinti a honos népcsoporttá nyilvánításra irányuló aláírásgyűjtést is. Váradi Barna magánszemély azt a kérdést nyújtotta be az NVB-hez: "A magyarországi székelyek a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX törvény (a továbbiakban: nemzetiségi törvény) 148. § (3) bekezdésének felhatalmazása alapján bizonyságot kívánnak tenni arról, hogy megfelelnek a nemzetiségi törvényben foglaltaknak. Ezen oknál fogva alulírottak kijelentjük, hogy a székely nemzetiséghez tartozónak valljuk magunkat!". A Kúria jóváhagyását követően az aláírásgyűjtés december 1-jén indult. A szervező hétfőn 99 ívet adott át az NVI-nek. 

    (Via MTI)

  • Eisenbeck Tamás Máltán, ahol él, nem tud szavazni az áprilisi választásokon. Ott ugyanis nincs magyar külképviselet. De a dolog nem szegte kedvét, úgyhogy repülőre ül aznap, és a tunéziai magyar nagykövetségen fog szavazni - erről beszélt a Mérce.hu-nak.

    A repülőjegy oda-vissza 80 euróba fog kerülni, plusz még a szállás, szóval meg merem kockáztatni, hogy ez lesz Magyarország egyik legköltségesebb szavazása. 

    A férfi azért nem tud levélben szavazni, mert van magyar lakcíme. Levélben szavazni pedig csak olyan magyar állampolgárok tudnak a törvény szerint, akik nem rendelkeznek állandó magyarországi lakóhellyel (jellemzően a határon túliak).

  • A Jobbik elnöke a Facebook-oldalán közölte az Emmanuel Macronnak szóló levelét, amely az általa kezdeményezett európai konzultációról szól.

    "...helyre kell igazítanom a sajtótájékoztatóján elmondottakat: Elnök úr állításával ellentétben Magyarország csatlakozni fog és részt fog venni a konzultációban. Április 8-án ugyanis hazánkban parlamenti választások lesznek, melynek során a magyar polgárok a nemzeti ügyeinket elszabotáló és nemzetközi megítélésünket tönkretevő Fidesz-kormányról fogják elmondani véleményüket. 

    Az április 8-a után felálló új, a Jobbik által vezetett kormányra pedig bizton számíthat abban, hogy közös európai ügyeinket megvitassuk és az Európai Uniót egy valóban a polgárai érdekeit szolgáló szervezetté tegyük."

  • A hódmezővásárhelyi polgármester a Népszavának is adott egy interjút, ebből is kiemelünk pár gondolatot:

    • Márki-Zay elismerte, hogy a helyi Jobbik-elnök kapacitálta az indulásra, de neki is megmondta az elején, hogy ő nem jobbikos. Nem értett ugyanis egyet a Jobbik cigányságot és EU-t támadó politikájával. Örül viszont a néppárti fordulatnak.
    • Szocialista körökben nem mozgott, de pozitív benyomásai lettek most, a helyi MSZP-elnök lett az az egyik legnagyobb támogatója.
    • Az MSZP március 15-i rendezvényére, amelyre Karácsony Gergely meghívta, nem tud elmenni. "De nagyon kedves, hogy gondolt rám."
  • A Fidesz lejjebb tekeri a sorosozást

    Érzékelhető országos következménye lesz a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségének. Az  Atv.hu információja szerint  a Fidesz úgy látja: helyi kampányban a "sorosozás" nem elég erős üzenet önmagában, ezért várhatóan lejjebb tekerik. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudni, de várhatóan változtat a Fidesz a kampányán az utolsó hetekben, és nem minden megszólalásuk Soros Györgyöt és "az embereit" támadja majd.