Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondtak a hódmezővásárhelyi fideszes alpolgármesterek

2018.02.28. 12:40

Vasárnap óta új polgármestere van Hódmezővásárhelynek, aki a fideszes jelölttel szemben győzött a választáson. Márki-Zay Péter így ellenzéki támogatással, de alapvetően fideszes többségű közgyűléssel kezdi a munkát. Ezzel kapcsolatban az MTI híre szerint a Fidesz-KDNP-s képviselők készek támogatni a polgármester a város érdekében végzett munkáját. Hegedűs Zoltán volt alpolgármester, aki a legyőzött fideszes polgármesterjelölt volt, azt mondta szerdán újságíróknak, hogy a többséget alkotó képviselőknek Hódmezővásárhely a legfontosabb, ezért készek a konstruktív együttműködésre az új polgármesterrel.

Ő maga hétfőn lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, és képviselőtársai megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének. A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait.

A Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját. Hegedűs Zoltán hangsúlyozta, a Fidesz, ahogy korábban, ezután is ragaszkodik ahhoz, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat transzparensen működjön.

A politikus példaként a közvilágítás-fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket említette. A később Elios néven működő ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai 2010 óta elérhetők a város honlapján - mondta.

Kószó Péter - aki 16 éve tölti be Hódmezővásárhely alpolgármesteri tisztét - közölte, csütörtöki hatállyal lemond posztjáról. Mint mondta, képviselőként a jövőben is minden, a város érdekét szolgáló előterjesztést támogatni fog. A politikus úgy fogalmazott, a Hódmezővásárhelyt érintő a legfontosabb fejlesztési döntések megszülettek, a Modern városok program vagy a Terület-fejlesztési Operatív Program támogatásával tervezett beruházások megvalósítása azonban hatalmas feladat.

A két képviselő közölte, az alpolgármesteri tisztség megszűnése miatt a törvény szerint nekik járó háromhavi végkielégítést - mintegy 1,8 millió forintot - jótékony célra ajánlják föl.