Lemondtak a hódmezővásárhelyi fideszes alpolgármesterek

2018.02.28. 12:40

Vasárnap óta új polgármestere van Hódmezővásárhelynek, aki a fideszes jelölttel szemben győzött a választáson. Márki-Zay Péter így ellenzéki támogatással, de alapvetően fideszes többségű közgyűléssel kezdi a munkát. Ezzel kapcsolatban az MTI híre szerint a Fidesz-KDNP-s képviselők készek támogatni a polgármester a város érdekében végzett munkáját. Hegedűs Zoltán volt alpolgármester, aki a legyőzött fideszes polgármesterjelölt volt, azt mondta szerdán újságíróknak, hogy a többséget alkotó képviselőknek Hódmezővásárhely a legfontosabb, ezért készek a konstruktív együttműködésre az új polgármesterrel.

Ő maga hétfőn lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, és képviselőtársai megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének. A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait.

A Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját. Hegedűs Zoltán hangsúlyozta, a Fidesz, ahogy korábban, ezután is ragaszkodik ahhoz, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat transzparensen működjön.

A politikus példaként a közvilágítás-fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket említette. A később Elios néven működő ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai 2010 óta elérhetők a város honlapján - mondta.

Kószó Péter - aki 16 éve tölti be Hódmezővásárhely alpolgármesteri tisztét - közölte, csütörtöki hatállyal lemond posztjáról. Mint mondta, képviselőként a jövőben is minden, a város érdekét szolgáló előterjesztést támogatni fog. A politikus úgy fogalmazott, a Hódmezővásárhelyt érintő a legfontosabb fejlesztési döntések megszülettek, a Modern városok program vagy a Terület-fejlesztési Operatív Program támogatásával tervezett beruházások megvalósítása azonban hatalmas feladat.

A két képviselő közölte, az alpolgármesteri tisztség megszűnése miatt a törvény szerint nekik járó háromhavi végkielégítést - mintegy 1,8 millió forintot - jótékony célra ajánlják föl.