Vásárhelyet kiáltottak a dunaújvárosi DK-Jobbik-LMP-Momentum tüntetésen

2018.02.28. 20:12

Szerda este tartotta volna következő fórumát a Közös Ország Mozgalom Dunaújvárosban, ahol négy párt helyi jelöltjei (DK, Jobbik, LMP, Momentum) vitáztak volna. A Fidesz nem reagált a meghívásra.

De vita végül nem lett, mert a Bartók Kamaraszínház, ahová szervezték a rendezvényt, közölte, hogy mégsem engedélyezik politikai rendezvény megtartását. Elindult a kavarás azzal, hol lehet a rendezvény, és hol nem, de végül Gulyás Mártonék fórumozás helyett a tüntetés mellett döntöttek.

A 18 órakor kezdődő demonstráción beszédet mondott Gulyás Márton, illetve felszólaltak a meghívást elfogadó ellenzéki jelöltek (Mezei Zsolt – DK, Pintér Tamás – Jobbik, Kaszó Róbert – Momentum) is. (Az eredeti tervek szerint az LMP-s Illéssy István is felszólalt volna, azért nevezzük négy párti tüntetésnek.)

Vagyis így lényegében egy DK-Jobbik-LMP-Momentum tüntetéssé vált a rendezvény, amely az ellenzék hódmezővásárhelyi sikere után különösen érdekessé vált.

A HírTv élő közvetítése szerint Gulyás éppen erről beszélt, szerinte "a vásárhelyi választás óta ez egy másik ország", és minél több választókerületben olyan helyzetet kell teremteni, mint Hódmezővásárhelyen.

clk

A rendezvényen nagyjából kétszázan vettek részt, akik többször is azt skandálták, "április 8!", illetve "Vásárhely! Vásárhely!" - írta a 444. A DK-s Mezei Zsolt, aki az MSZP és a DK megállapodás értelmében egyéniben indul, azt mondta, a helyi Orbánokkal sincs alku, a jobbikos jelölt szerint hat hét múlva leváltja a fideszes Galambos Dénest. A momentumos Kaszó Róbert szerint a Fidesz ellehetetleníti a demokratikus ellenzék alkotmányos jogait, szerinte a polgármester felső utasítása döntött úgy, hogy nem engedik megtartani a fórumot - írta a lap.

Arról viszont nem volt szó, hogy ki hajlandó kinek a javára visszalépni, hogy valóban egy esélyes jelöltes vásárhelyi konstrukció alakuljon ki.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.