Munkásaitól gyűjti az aláírásokat a rákosmentei fideszes alpolgármester

2018.03.02. 05:10

Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy a szentendrei polgármesteri hivatal fű alatt szervezi a Fidesz választási kampányát. Ott a hivatal köztisztviselője azt kérte a képviselő-testület tíz egyéni képviselőtől – akik közül kilenc fideszes, egy pedig a Társaság az Élhető Szentendréért szervezet képviselője –, hogy e-mailben küldjék el neki azoknak az aktivistáknak a nevét és életkorát, akik a választási kampányban segítenek nekik. Ezt a levelet a kilenc fideszes képviselő mellett – feltehetően véletlenül – a TESZ képviselőjének is elküldte, akik ezt nyilvánosságra hozták, így derült fény a turpisságra.

Cikkünk megjelenése után egy névtelen olvasónk levélben arra hívta fel a figyelmünket, hogy ez az eset egyáltalán nem egyedi.

Ugyanez folyik a XVII. kerületben is.

Olvasónk a rákosmentei polgármesteri hivatalban dolgozik, és azt állítja, a hivatal ügyfélszolgálati ügyintézője, Lambert Krisztina aláírásokat gyűjtögetve jár fel-alá a hivatali épületekben. Ezeket az aláírásokat olvasónk szerint Horváth Tamásnak, a fideszes alpolgármesternek gyűjti, de mivel Horváth nem egyéni jelölt, így a szignók később feltehetően a körzetben induló Dunai Mónikát illetve a helyi Fideszt gazdagítják.

A munkatársak persze félnek, és nem mernek nemet mondani, ezért aláírják a papírt, amivel a hivatali ügyintéző munkaidőben keresi meg őket.

Ezzel csak az a baj, hogy önkormányzati köztisztviselőknek a törvény szerint pártsemlegesen kéne végezniük a munkájukat.

Az ügyben megkerestük a rákosmentei polgármesteri hivatalt, mennyire tartják helyénvalónak azt, hogy egy munkatársuk ezt teszi, ráadásul munkaidőben. Múlt hét péntek óta sem telefonon, sem e-mailben nem érkezett válasz a kérdéseinkre.

Ha ön is tud hasonló esetről, ne habozzon, írja meg nekünk a tema(kukac)index.inda.hu címre!

Kommentelheted ezt a cikket az index.hu Facebok-oldalán: