Árpád
-2 °C
4 °C

Munkásaitól gyűjti az aláírásokat a rákosmentei fideszes alpolgármester

2018.03.02. 05:10

Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy a szentendrei polgármesteri hivatal fű alatt szervezi a Fidesz választási kampányát. Ott a hivatal köztisztviselője azt kérte a képviselő-testület tíz egyéni képviselőtől – akik közül kilenc fideszes, egy pedig a Társaság az Élhető Szentendréért szervezet képviselője –, hogy e-mailben küldjék el neki azoknak az aktivistáknak a nevét és életkorát, akik a választási kampányban segítenek nekik. Ezt a levelet a kilenc fideszes képviselő mellett – feltehetően véletlenül – a TESZ képviselőjének is elküldte, akik ezt nyilvánosságra hozták, így derült fény a turpisságra.

Cikkünk megjelenése után egy névtelen olvasónk levélben arra hívta fel a figyelmünket, hogy ez az eset egyáltalán nem egyedi.

Ugyanez folyik a XVII. kerületben is.

Olvasónk a rákosmentei polgármesteri hivatalban dolgozik, és azt állítja, a hivatal ügyfélszolgálati ügyintézője, Lambert Krisztina aláírásokat gyűjtögetve jár fel-alá a hivatali épületekben. Ezeket az aláírásokat olvasónk szerint Horváth Tamásnak, a fideszes alpolgármesternek gyűjti, de mivel Horváth nem egyéni jelölt, így a szignók később feltehetően a körzetben induló Dunai Mónikát illetve a helyi Fideszt gazdagítják.

A munkatársak persze félnek, és nem mernek nemet mondani, ezért aláírják a papírt, amivel a hivatali ügyintéző munkaidőben keresi meg őket.

Ezzel csak az a baj, hogy önkormányzati köztisztviselőknek a törvény szerint pártsemlegesen kéne végezniük a munkájukat.

Az ügyben megkerestük a rákosmentei polgármesteri hivatalt, mennyire tartják helyénvalónak azt, hogy egy munkatársuk ezt teszi, ráadásul munkaidőben. Múlt hét péntek óta sem telefonon, sem e-mailben nem érkezett válasz a kérdéseinkre.

Ha ön is tud hasonló esetről, ne habozzon, írja meg nekünk a tema(kukac)index.inda.hu címre!

Kommentelheted ezt a cikket az index.hu Facebok-oldalán:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?