Laktanyába költöznek a migránsok, mindenki kivándorol

2018.03.03. 16:24
Összeszedtük a szombati kampánynyilatkozatokat.

Fidesz

  1. A Fidesz szerint Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje használaton kívüli laktanyákba telepítené be a bevándorlókat. Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a XXII. kerületi Hunyadi-laktanyánál azt nyilatkozta: az MSZP egyik elnökségi tagja a minap arról beszélt, csak a választás után árulják el, betelepítenek-e migránsokat vagy sem. Szerinte ugyanakkor Karácsony Gergely korábban arra tett javaslatot: a kötelező kvóta elfogadását követően nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat.
  2. A Fidesz szerint Molnár Gyula MSZP-elnöknek, Karácsony Gergelynek, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének és Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének válaszolnia kell arra, hogy kapcsolatba léptek-e Czeglédy Csabával, amíg az ügyvéd szabadlábon volt.  Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő közölte: Czeglédy egy napig volt szabadlábon, és ez az idő elegendő ahhoz, hogy a bizonyítékokat, amelyek a büntetőeljárásával kapcsolatban keletkeztek, eltüntesse, és az ügyben érintett politikustársaival egyeztessen. 
  3. A Fidesz szerint Vona Gábor minden egyes nyilatkozata arról árulkodik, hogy a hatalomért a Jobbik is belement a Soros-féle kvótapaktumba. Vona Gábor a hatalomért és a pénzért elárulja a nemzeti érdekeket, a hazai és külhoni magyarságot, és a jelöltállításban is összeborul azokkal, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból, közölték.
  4. Békéscsabára a Modern városok program révén mintegy 80, az unióból pedig 15 milliárd forintos fejlesztési forrás érkezik, amelyek révén a város fejlődése kézzelfogható lesz a következő években - mondta szombati békéscsabai látogatásán a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Gulyás Gergely. Azt is mondta, hogy öt héttel az országgyűlési választás előtt mind a 106 egyéni választókerületben "maximális erőbedobással folyik a kampány".

Jobbik

  1. Vona Gábor szerint az április 8-i magyarországi országgyűlési választásnak az az igazi tétje, hogy Magyarország kivándorló ország lesz-e. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje egy kolozsvári sajtótájékoztatón azt mondta,  "a Jobbik a remény arra, hogy ez ne következzen be". Leszögezte ugyanakkor, hogy a Jobbik kormányra kerülve meg fogja védeni az országot a bevándorlóktól, a kerítés mellé határőröket telepít, és elutasítja a bevándorlási kvótákat.
  2. A Jobbik szerint a Fidesz nem tanult a hódmezővásárhelyi választáson kapott pofonból, nem tanulta meg, hogy az embereket nem lehet "hülyének" nézni. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője azt mondta, nem lehet minden létező problémára azt a választ adni, hogy Soros, Brüsszel vagy ENSZ. Szerinte Orbán Viktor évek óta nem tesz mást, mint "10 ezer milliókból" gyűlölködik, eközben Sátoraljaújhelyen elfogytak a gyerekorvosok, és a korrupcióval minden dolgozó zsebéből 1 millió forintot vettek ki 2010 óta.

MSZP-Párbeszéd

Karácsony Gergely ma tett 10 vállalását itt olvashatja bővebben.