Halottak nevében is ajánlottak jelölteket Monoron

2018.03.05. 16:43

A monori választókerületben egyes képviselőjelöltek halottaktól származó ajánlásokat adtak le, írja a 24.hu. Több „kis párt" által leadott ajánlóív esetében találtak akár 15-30 hibás ajánlást, ami a legtöbb esetben azt jelentette, hogy már nem éltek az adott személyek. Ez felveti a választási csalás elkövetésének lehetőségét, írta a monori aljegyző.

Az nem derült ki, hogy pontosan melyik pártokról volt szó. A választókerületi választási bizottság majd az összes jelölt nyilvántartásba vételi eljárásának lezárása után dönti el, tesz-e jogi lépéseket.

A 24.hu szerint a monori körzetben hétfő délutánig hat jelöltet vettek nyilvántartásba: Pogácsás Tibor (Fidesz-KDNP), Torzsa Sándor (MSZP-Párbeszéd), Lendvay Endre (Jobbik), Lutter Ferenc (LMP), Rakita Andrea Éva (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt), Galyas Zoltán (Hátrányos Helyzetűek Pártja).

Tizenegy jelölt ajánlásait még nem bírálták el, nyolc jelölt nyilvántartásba vételét viszont elutasították, mivel ötszáznál kevesebb érvényes aláírást adtak le.